Пет хиляди престъпни групировки в Европа заработват и печелят по

...
Пет хиляди престъпни групировки в Европа заработват и печелят по
Коментари Харесай

5000 престъпни групировки в Европа печелят над 110 млрд. евро

Пет хиляди незаконни групировки в Европа заработват и печелят по 110 милиарда евро годишно.

Данните са на европейския комисар по вътрешните работи Илва Йохансон, която заяви, че европейските управляващи проверяват повече от пет хиляди незаконни групировки. Чистата им облага е над 110 милиарда евро.

Данните бяха оповестени на неофициална среща на министрите на вътрешните работи на Европейски Съюз в Загреб.

На срещата европейските министри разискаха битката против проведената престъпност, тероризма, трафика на хора, отбраната на децата от закононарушения в интернет, а също и миграцията и противодействието на трафика на хора.

След срещата комисар Йохансон съобщи, че Европейски Съюз е подготвен работи по приемането на проект за изземване на нелегално добитите средства, оповестяват и хърватски медии.

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович, който управлява неофициалната среща, съобщи, че жителите имат право да чакат държавните управления да защитят тяхната сигурност.

Комисарят по правораздаване в Европейска комисия Дидие Рейндерс разгласи, че през февруари ще бъде разискван първият отчет за господство на закона на Европейски Съюз. Документът ще дава рекомендации и насоки на европейски страни, които нямат самостоятелна правосъдна система.

“Бихме желали да забележим първия годишен отчет за върховенството на закона, подложен на масата по време на немското председателство ”, добави Рейндерс.

Германия ще поеме председателството на Европейски Съюз от Хърватия на 1 юли тази година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР