Пет години след зрелищния срив на КТБ, оказала се най-голямата

...
Пет години след зрелищния срив на КТБ, оказала се най-голямата
Коментари Харесай

Кражбата на века: Какво се случва пет години след срива на КТБ

Пет години след зрелищния срив на КТБ, оказала се най-голямата финансова машинация у нас след рецесията от 90-те години, сметката на банкрута към момента не е платена.

Милионите български жители, които са клиенти на банковата система, не престават да покриват от джоба си ограбеното, сочат сметки въз основата на статистиката на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Заемите за обезпечените влогове още се заплащат

Гарантираните депозити в Корпоративна комерсиална банка (на стойност до 196 000 лева.) през 2014 година бяха изчислени на близо 3.7 милиарда лева От първия ден на изплащането на средствата - 4 декември 2014 година, до 14 юни 2019 година,111 981 инвеститори във банкрутиралата банка са получили или са се разпоредили с обезпечените си влогове, чийто общ размер е 3.686 милиарда лева

Тъй като по това време гаранционният фонд разполагаше с към 2 милиарда лева, събрани от вноски на банките (тоест най-вече от таксуване на потребителите), ФГВБ се наложи да изтегли заем от страната в размер на към 1.7 милиарда лева Още преди две години фондът върна предварително 1.2 милиарда лева на финансовото министерство и до 15 април 2020 година би трябвало да възвърне остатъка от 501 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР