Пет години след трагичната и ненадейна смърт на актьора Чочо

...
Пет години след трагичната и ненадейна смърт на актьора Чочо
Коментари Харесай

Всички забравиха за Чочо Попйорданов... дори баща му

Пет години след трагичната и ненадейна гибел на артиста Чочо Попйорданов доста от неговите другари към този момент го не помниха. На премиерата на документалния филм за живота на артиста се появиха едвам шестима души, написа уеб сайтът са начин на живот вести Hot Arena.

На 5 май тази година се навършват пет години от гибелта на Попйорданов. За да отбележе годишнината, неговият сътрудник Христо Мутафчиев снима биографията му на лента. Премиерата на документалния филм беше в неделя, в кино „ Люмиер” като част от програмата на фестивала „ Мастър от арт” на Найо Тицин.

Но Едва шест индивида се появиха на премиерата. Сред тях бяха неговата вдовица Даниела, Найо Тицин, режисьорът Стоян Радев и три млади актриси, отпред с Василена Винченцо.

„ Още ми е прясно всичко. Още ме боли и той постоянно ще ми липсва”, споделя Даниела. Тя остана дълго след края на прожекцията в залата, в опит да се съвземе.

„ Ако знаехме, че това е последният път, когато го виждаме...”, стартира филмовият портрет на Петър Попйорданов, под заглавие „ Гласове от гримьорната на Чочо”.

Режисьорът Стоян Радев употребява гримьорната, в която в миналото артистът се приготвяше за представления, с цел да покаже неговата история през погледа на негови другари - артисти, режисьори, критици, публицисти, музиканти, родственици. Няколко години откакто той си отива от този свят те споделят мемоари и мисли, свързани с неповторимия му гений, с трагичната му орис и с посланието, коeто е оставил след себе си. Забележителния актьор също е част от кино лентата.Всички участници във кино лентата за Чочо споделят също и какво биха му споделили, преди да си тръгне от този свят.

В гримьорната на Чочо влизат Стефан Данаилов, Илка Зафирова, Хилда Казасян, Георги Мамалев, Светлана Янчева, Христо Мутафчиев, Даниела Мирчева, Валери Йорданов, Христо Шопов, Людмил Тодоров, Станимир Трифонов, Иван Попйорданов, Геновева Димитрова, Ники Кънчев, Олга Недялкова и доста други.

Почти никой от тях не пристигна на премиерата на кино лентата. Сред гостите не присъстваше даже татко му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР