Пет години след първите разговори за идеята, днес строежът на

...
Пет години след първите разговори за идеята, днес строежът на
Коментари Харесай

Започва строителството на касов център на БНБ за Южна България в Пловдив

Пет години след първите диалози за концепцията, през днешния ден градежът на нов касов център на Българска народна банка за Южна България на източния вход на Пловдив стартира алегорично с първа копка, направена по едно и също време от шефа на Българска народна банка Димитър Радев и кмета на Пловдив Иван Тотев след къс водосвет за случая. Това е вторият касов център на Българска народна банка, строен особено за задачата, чака се да бъде пуснат в употреба след една година. Българска народна банка има на Главната в Пловдив огромна постройка, която отчасти употребява и договореността, която реализира с община Пловдив преди години, беше да я размени против терен за строителство на нов център.
Сградата, в която ще работят сред 100 и 150 души и която ще обслужва банкноти и монети от паричния поток на Южна България, се намира в региона на Скобелева майка в ж.р " Тракия " тъкмо до изхода за автомагистрала " Тракия ", тъй че ще бъде извънредно комфортен за клиентите. Теренът е 6.5 дка, реализатори на градежа са ДЗЗД " Обединение " Тракия Българска народна банка ", в което вземат участие " Калистратов груп " ООД и " Геострой " АД. 

Досега регионът беше прочут с неприятна популярност, само че след построяването на касовия център, ще стане зона с висока сигурност , от което облагодетелствани ще бъдат и жителите на околните блокове на комплекса.

Що се отнася до импозантната постройка, която община Пловдив закупи, проектите за нейното бъдеще към момента се разискват. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР