Пет години след изчезването на Ружа Игнатова, наричана още Кралицата

...
Пет години след изчезването на Ружа Игнатова, наричана още Кралицата
Коментари Харесай

Гръцката полиция предприе операция за залавяне на Ружа Игнатова

Пет години след изгубването на Ружа Игнатова, наричана още " Кралицата на криптовалутите ", и търсена от ФБР, Европол и Интерпол, се е провела интервенция по издирването ѝ в Гърция, оповестява " Катимерини ". Според източници на отдел " Издирване " на EL.AS, преди няколко дни (по-малко от месец) по информация от чужбина е сигнализирано, че Игнатова се намира в Гърция и организира срещи с съответни хора.

Въз основа на наличната информация, отдел " Издирване " на гръцката полиция EL.AS неотложно е провел интервенция за нейното задържане. След обстойни търсения обаче информацията не се е удостоверила.

Ружа Игнатова съумява да открадне минимум 4 милиарда $ от нищо неподозиращи жертви, посредством комплицирана машинация с подправената криптовалута OneCoin, напомня „ Катимерини “.

На 1 юли 2022 година ФБР включва Ружа в листата на десетте най-издирвани бегълци в света (единствената жена в първата десетка), и отбелязва, че " Игнатова се качва на полет до Гърция и по-късно изчезва. Възможно е да е пътувала с немски паспорт до Обединените арабски емирства, България, Германия, Русия, Гърция и/или Източна Европа. "

Източници на EL.AS. означават, че десетки страни работят в тясно съдействие на оперативно равнище за откриването на Игнатова, като обменят материали и информация.

От средата на май предходната година Игнатова е и в листата на Европол с най-издирваните лица, а Интерпол е издал алена бюлетина за нея, която е съпроводена с парична премия. ФБР предлага премия от 100 000 щатски $ за информация, водеща до нейния арест.

Игнатова, която беше разказана от тези, които са я срещнали, като " извънредно харизматична и умела ораторка, която може да завладее събеседниците си в границите на няколко минути ", дала обещание, че OneCoin ще промени живота на хората без банкови заеми.

Хората по целия свят повярвали на описа ѝ за сигурна облага и паднали в клопката ѝ, убеждавайки околните си да влагат спестяванията си в OneCoin, да вземат заеми или да продадат недвижимо имущество. Всъщност Игнатова се възползвала от шумотевицата към криптовалутите.

Приказката вървяла безпрепятствено до началото на 2017 година, когато доста от нищо неподозиращите жители, които се доверили на " кралицата на криптовалутите ", почнали да оповестяват на управляващите, че нещо не е наред с вложенията им.

На този стадий активността на Игнатова почнала да става интензивна и в Съединени американски щати - там в действителност американският юрист, някогашен съучастник на Игнатова, беше приет за отговорен в пране на милиони долари. Щом заподозряла, че американските управляващи я наблюдават, тя си сложила идната огромна цел: да изчезне вечно от картата на света. Развитието на приказката, която по пътя се трансформира в трилър, се чака с голям интерес. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР