Пет години ще лежи в затвора 42-годишният Мирослав Данов, който

...
Пет години ще лежи в затвора 42-годишният Мирослав Данов, който
Коментари Харесай

5 г. затвор за Мирослав, причинил пиян кървавата...

Пет години ще лежи в пандиза 42-годишният Мирослав Данов, който аргументи кървавата злополука край Кемера на 4 април м.г., при която почина 46-годишна жена, а трима бяха ранени. Това реши през днешния ден арбитър Иван Бонев от пловдивския областен съд.

Пред съда Данов изрази откровено страдание за стореното, призна напълно виновността си, както и обстоятелствата от обвинителния акт. Той изиска делото да бъде прегледано по съкратената процедура, която му подсигурява редукция на присъдата с 1/3. Така наложеното наказване от седем години и половина беше понижено на 5, които подсъдимият ще излежи при първичен общ режим. Освен това той ще би трябвало да заплати и направените по делото разходи.

Прокурорът по делото настоя за налагането на оптимално наказване по отношение на Данов, като акцентира, че злополуката е станала след приложимост на алкохол от страна на обвинения – били са регистрирани 2.83 промила. Защитата стартира тезата, че подсъдимият е бил в кома след случая, а по-късно е съдействал на органите на реда. Въпреки това съдийският чук падна на 5 години затвор.

След злополуката от трите автомобила бяха останали единствено кървави ламарини. Според информация на „ Марица “ фиатът на Данов е пътувал от Садово към Пловдив, подхванал е изпреварване и е блъснал субару и опел, които са били в лентата за насрещно придвижване.

Присъдата предстои на обжалване пред апелативния съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР