-Пет години нямахме деца, но силната вяра ни дари с

...
-Пет години нямахме деца, но силната вяра ни дари с
Коментари Харесай

Виолета и Красимир Гюлмезови: Между нас има много силна връзка

-Пет години нямахме деца, само че мощната религия ни подари с две чеда, уверени са дует „Шик“

– В навечерието на Коледа и Нова година каква е равносметката ви за отиващата си 2018-а?
Вили: Лично за мен това беше една доста тежка година, защото изгубих един от най-близките си хора – моята майка. Живях като че ли в облаците. В такива тежки моменти си даваш сметка за значимите неща в живота. Инак настъпващите празници са хубави. За мен Коледа и Великден са най-хубавите християнски фамилни празници. А в този момент за Коледа и Нова година съм си намислила да си пожелая нещо хубаво.

– Не си ли си пожелавала до момента нещо особено с настъпването на Нова година?
– Ами не. Винаги съм била удовлетворена и щастлива, децата са към нас, събираме се с другари и всичко е минавало просто като същински празник. Може би за мен е настъпил моментът на фантазиите.

– А в креативен проект по какъв начин мина 2018-а?
Красимир: Направихме грандиозно събитие на 15 април в зала „Арена Армеец“ – огромен концерт. За толкоз години на сцената не съм се чувствал толкоз благополучен в професионален проект. Страхотно е зад теб да е Симфоничният оркестър на БНР. Беше едно знаменателно събитие, на което изпяхме най-златните си песни. Имахме забавни посетители. В следствие направихме още няколко концерта из страната.

Сега с Вили записахме две напълно нови песни, едната от които е коледна, а другата за Нова година, които ще се пеят единствено по празниците, само че пък ще са с дълъг живот. Вече вършим проекти и за 2019-а.

– Децата ви Рада и Никола пораснаха. По какъв път потеглиха?
В.: Рада работи и учи магистратура в Нов български университет по специалността Интелектуална благосъстоятелност, а Никола записа Кино и телевизия и сега се занимава с снимка и видеотехника.

– Доколко си припомням, дълго чакахте появяването на децата си.
В.: Да, по този начин беше, имах проблеми със забременяването. Ходих по всякакви лекари, знахари, кални бани… Пет години беше едно вървене по тъгите, само че, уверена съм, мощното ни предпочитание да имаме деца ни оказа помощ. Преди това бях се отчаяла, мислех, че повода да не забременявам е в мен и в един миг даже предложих на Краси да се разделим – да си откри друга жена, която да му роди. Тогава той ми сподели: „Не, аз желая да пребивавам с теб, в случай че би трябвало, ще си осиновим дете“. И по-късно чудото стана – забременях с Никола, след това пристигна и Рада.

– Обикновено в арт гилдията дългите и единствени бракове мъчно просъществуват. Каква е рецептата за оцеляването на вашия?
К.: Компромисите и най-важното – сред двамата би трябвало да има доста мощна връзка. Има една приказка, че всеки идващ брак надали ще е по-удачен от предходния. Партньорството е доста значимо Някои хора си мислят, че като имат 2-3 деца, бракът им е обезпечен, само че не е по този начин – би трябвало да има партньорство. Ето ние с Вили живеем от толкоз години дружно, дружно работим, дружно пътуваме, дружно сме на сцената…

– Точно поради това, че непрестанно сте дружно, можехте и да си писнете, а вие продължавате напред!
В.: Имаме си способи да си почиваме един от различен. Краси е задоволително добър създател и постоянно се вглъбява в себе си, а и той повече работи за нашето семейство.

К.: Това не значи, че имам превъзходство в фамилията. Търсенето кой е по-най е една от аргументите за разводи. Много от хората, които изкарват повече пари за фамилията си, мислят, че това е най-важното. Всички сме краткотрайно на тази земя, а и многото пари постоянно носят злощастие.

Скоро бях очарован от огромния наследник на Петър Слабаков, който гостува с жена си в едно телевизионно предаване. Двамата дълго време са живели в Съединени американски щати, а в този момент са се открили в едно бургаско село, създали хлебарна и всеки ден с един микробус разнасят самун по къщите и тогава споделиха, че не разделят къщите на небогати и богати. Обясниха и за какво са се върнали в България – тъй като колкото и пари да имаш, те губят значение, когато виждаш по какъв начин животът ти изтича.

– Имали ли сте интервал, в който сте се разделяли за дълго?
В.: Да, и тогава претърпях огромен призрачен сън. Краси отиде да работи в Кипър и в този интервал синът ни Никола претърпя интервенция. За да не сме сами у дома, детето предложи да отидем при баба му. И на другия ден ми се обадиха, че апартаментът ни е разрушен и ограбен.

Димитър Недков: Изтокът и Западът имат полза от оцапан с кръв конфликт сред Русия и Украйна


Инструментариумът на модерната дипломация през днешния ден е в ръцете на световен хайлайф, който се нуждае от сходни спорове, с цел да потвърждава превъзходството си върху човечеството, уверен е писателят

– Г-н Недков, когато погледнем към света през днешния ден, той наподобява по-объркан от всеки път – с войни, произшествия и безпорядък. Наистина ли светът се намира в най-големия си хаос от по всяко време било преди?
– Днешният размесен, бих го нарекъл разпадащ се на съставните си елементи свят изцяло преповтаря света от началото на ХХ век. Същото опълчване на така наречен „ Велики сили “, същите предреволюционни обстановки вследствие на от ден на ден зейващата голяма бездна сред политико-олигархичните елити и елементарния човек. За голямо страдание и чувството за „ аромат на кръв “ от ден на ден насища така и така пренаситения от смъртоносни прахови частици озонов пласт на планетата Земя. За следващ път човечеството преповтаря едни и същи неточности, изцяло загърбило поуките на хилядолетната си история.

– Каква съгласно вас е повода за този безпорядък и вижда ли се краят му?
– Основната причина е нарушеният баланс сред мъдростта и благосъстоянието, сред материалното и духовното. Битието ни е подчинено на див капитализъм в най-експлоататорския му вид за надменно плячкосване на естествените благосъстояния в интерес на дребна група транснационални корпорации, лишила стопанските системи от моралните правила. Тотална рецесия за демократичните полезности, натикани в дъното на килера на политическата система. Отнемането на изконни права и свободи на народите, посредством провалилия се неолиберален глобалистки модел. Лишаване на нациите от суверенитета им с оправданието, че тяхната национална сигурност е допустима, само в случай че бъде дадена „ под аренда “ на групови военно-полицейски съюзи и структури, обслужващи имперските упоритости на самопровъзгласилите се за единствени Властелини на света самоназначили се елити.

– Какви полезности господстват през днешния ден в света и по-специално в Европа?
– Господства грубият, арогантният материализъм. Сбъдна се проповедта на Гордън Геко от кинолентата „ Уолстрийт “, че алчността не е недостатък, а главната полезност, задвижваща конкуренцията в надцакването на човек от индивида. За страдание сбъдна се и моето изказване от трилогията „ Знакът на българина “, че при започване на третото хилядолетие в борбата за сила, вода и въздух човек за индивида ще престане да бъде човек. Човешката орис през днешния ден е вкарана в кутийките на екселските таблици на интернационалните финансови институции, които са единствен инструмент в ръцете на ръководещите елити. Специално за Европа, погубващият Стария континент хайлайф се назовава брюкселска административно-олигархична система за цялостен надзор върху житието и битието на европейските нации.

– Ще има ли съгласно вас преформатиране на Европейския съюз и по какъв начин ще наподобява то?
– След изборите през 2019-а Европейският съюз няма да е същият. Европа няма да е същата. Точката на шупване е достигната и надигащото се цунами на гражданското неодобрение ще опустоши този тип Европейски съюз. Ще бъде нещо като рухването на Берлинската стена през 1989-а. Все още не мога да си показва какво ще съставлява обединяването на европейците след изборите и дали въобще ще се назовава Европейски съюз. В едно обаче съм сигурен – така наречен систематични партии, обичайните политически фамилии ще претърпят цялостен неуспех. Компрометирането на досегашните идеологии и политически елити в очите на гласоподавателите е окончателно.

– Англия към този момент напуща съюза. Възможно ли е други страни да я последват и съюзът да се разпадне?
– Всъщност, положителната остаряла Англия разумно се завръща вкъщи си – на Острова, където се усеща най-сигурна и предпазена от болните упоритости за следващия европейски Райх. Англичаните просто зачертават „ континенталната закуска “ от ежедневното си меню. Връщат се към традициите и полезностите си, които трябваше да заличават систематично под натиска на бюрократичната брюкселска машина. Такъв е моят прочит за Брекзита, който мъчно би се поместил единствено в няколко реда. Няма да се изненадам, в случай че и други европейски нации предпочетат още веднъж да преоткрият себе си след проваления „ брюкселски опит “ за изтриване на самобитните им културни идентичности и постигането на авантюристичната цел на шепа високопоставени еврочиновници, а точно – един континент, едно население, една власт.

* Дейзи Ланг и Холи Бери дружно на боксов мач


* Христо Стоичков: С фейсбук футболисти не се вършат


* Дейвид Хокни стана най-скъпо продаваният жив художник


Картината му „ Портрет на един актьор (басейн с две фигури) “ беше купена на търг за 90,3 млн. $

* Неслихан Атагюл робува на хубостта си


Актрисата изгря на корицата на Cosmopolitan

* Деси Банова заряза бебето поради ваучър


ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 19 ДЕКЕМВРИ!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР