Пет години не видяхме съпруга до предишния президент. Сега ме

...
Пет години не видяхме съпруга до предишния президент. Сега ме
Коментари Харесай

Деси Радева коментира скандалното си изказване за Луфтханза

" Пет години не видяхме брачна половинка до предходния президент. Сега ме има. И имам лично мнение, което няма по какъв начин да се хареса на всички. "

Думите са на Десислава Радева, брачна половинка на президента Румен Радев. В просторно изявление за " 24 часа " тя споделя за своята самодейност " Пазим езика си " за повишение на грамотността измежду българските деца, за заплахите, които крие цифровият свят, само че и за изявленията ѝ във Facebook, които постоянно предизвикат мнения.

" За мен най-малко дигитализацията е нож с две остриета. От една страна, ни отваря света, само че от друга, ни цялостни главите с много погрешна информация. Вижте да вземем за пример какъв брой доста подправени вести се популяризират. Дори “Уикипедия ”, която би трябвало да е достоверна, от време на време дава неверна информация. Неотдавна попаднах на мой профил там, който не е юридически от мен и изобилстваше от погрешна информация.

А когато става въпрос за езиковите правила - би трябвало да си изключително деликатен. Всеки уебсайт с искания да обезпечава езикови информации би трябвало да се прави от експерти. Има уеб сайтове, които са достоверни, само че с цел да е сигурен потребителят, би трябвало да ревизира кой стои зад тях като създател, притежател, админ. Което е много по-трудоемко от това да отвориш речника и да намериш по какъв начин се написа “изтребител ” да вземем за пример. ", изяснява Десислава Радева.

За коментара ѝ по адрес на немския авиопревозвач “Луфтханза ”, Радева декларира: " признавам, че реагирах прочувствено! ".

" Държа да съблюдавам обещанията си, в тази ситуация към близо хиляда наши сънародници зад граница. Затова бе и голямото ми отчаяние. Пътувах като средностатистически жител и реагирах като подобен ", прибавя тя.

Попитана защо поучава президента и дали той се вслушва думите ѝ, Радева дава отговор, че президентът има задоволително огромен екип, с който работи. " Още един консултант ще му пристигна допълнително ", прецизира Радева.

По думите ѝ двамата с Румен Радев към този момент са рядко свободни. " Постът на президента промени всичко... Но гледаме с възприятие за комизъм на обстановката и се успокояваме, че всичко е краткотрайно. ", приключва Радева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР