Пет години живот остават на последните пет топлоелектрически централи във

...
Пет години живот остават на последните пет топлоелектрически централи във
Коментари Харесай

Франция затваря последните си ТЕЦ до 5 години

Пет години живот остават на последните пет топлоелектрически централи във Франция, писа през днешния ден вестник " Монд ". Президентът Еманюел Макрон даде обещание в неделя да затвори " всички електроцентрали на въглища " до края на мандата си през 2022 година
Те създават единствено 1,4 % от електричеството на страната, която разчита основно на нуклеарните си централи (72.3 %) и на възобноваемите източници на сила (19.6%). Въпреки това ТЕЦ-овете са значими, тъй като служат като буфер в случаите, когато няма задоволително подобаващи климатични условия за натоварване на мощностите на ВЕИ, както и при планови поправки на нуклеарни реактори. От 1984 година не е издигната нито една нова Топлоелектрическа централа, а през интервала 2013-2015 година са затворени 10 такива централи.
Франция внася 13,5 млн. т. въглища годишно от Съединени американски щати, Австралия и Русия, които се употребяват основно в металургията. За Топлоелектрическа централа отива една четвърт от цялото количество. Въглищата в промишлеността и семействата отделят съвсем половината от въглеродния двуокис в атмосферата, който предизвиква световното стопляне.
Френската страна, която има 85,6% от дяловете на националната електрическа компания EDF, е склонна да се откаже единствено от националните Топлоелектрическа централа, само че ще продължи да замърсява въздуха в чужбина. Макар че през ноември тя продаде шестте си въглищни централи в Полша, експлоатира две от най-замърсяващите Топлоелектрическа централа в света, които се намират във Англия (в Котам и Уест Бъртън), както и миноритарен дял в китайски Топлоелектрическа централа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР