Пет фрагмента от свитъците, открити край Мъртво море, и изложени

...
Пет фрагмента от свитъците, открити край Мъртво море, и изложени
Коментари Харесай

Фрагменти от свитъците от Мъртво море във Вашингтон се оказаха фалшиви

Пет фрагмента от свитъците, открити край Мъртво море, и изложени в Музея на Библията във Вашингтон, се оказаха имитации, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Управата на музея заяви новината, откакто немски проучвателен център стигна до заключението, че фрагментите не са толкоз остарели, с цел да бъдат истински.

Петте подправени фрагмента бяха изложени във вашингтонския музей от деня на откриването му през ноември 2017 година. При все това те бяха съпроводени с надпис, че към момента тече инспекция за достоверността им.

Няколко месеца преди този момент управата на музея ги бе изпратила за разбор в немския Федерален институт за инспекция на материалите. Немските експерти оспориха тяхната достоверност.

Музеят на Библията изтегли петте " ментета " и ги размени с три други фрагмента. Но и те са обект на инспекция. Сградата на музея се намира на няколко пресечки южно от Капитолия. Изграждането му струваше над 500 милиона $. Експонатите, ситуирани на няколко етажа, описват за историята на Библията, на Стария и Новия завет и тяхното въздействие върху хода на историята. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР