Пет електроавтобуса тръгват по линии 1 и 4 в Хасково

...
Пет електроавтобуса тръгват по линии 1 и 4 в Хасково
Коментари Харесай

В Хасково тръгват първите пет електроавтобуса

Пет електроавтобуса потеглят по линии 1 и 4 в Хасково от понеделник. В първия работен ден, на 1 август, пасажерите ще пътуват гратис, съобщи кметът на община Хасково Станислав Дечев по време на финалната конференция по отношение на привършване осъществяването на план „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в гр. Хасково, посредством доставка и употреба на електрически рейсове за потребностите на публичния превоз “.

На събитието в Тролейбусно хранилище - Хасково бяха регистрирани резултатите от осъществяването на плана и бе обещано алегорично начало на употребата на добитите активи в следствие от осъществяването на плана.

„ Радвам се, че през днешния ден завършваме един план, който на пръв взор наподобява елементарен, само че в течение на времето се трансформира в един от най-сложните, които изпълняваме. Този план беше стартират от предшественика ми, в този момент го приключваме и по тази причина държа да благодаря на първо място на екипа, който работи по плана през цялото това време, с цел да се осъществя тази концепция по най-хубавия метод. Пожелавам сполучлива и безаварийна употреба на електроавтобусите от „ Тролейбусен превоз “ и дано всички хасковлии да ги употребяват със здраве “, сподели кметът на община Хасково Станислав Дечев. 

Административният контракт за финансиране на план „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в гр. Хасково, посредством доставка и употреба на електрически рейсове за потребностите на публичния превоз “ е подписан на 13 декември 2019 година. Периодът на осъществяване на контракта е 38 месеца. Датата на началото на осъществяването е 30 декември 2019 година.

Общата стойност на бюджета е 5 994 800 лв., от които 5 млн. са безплатна финансова помощ от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020, Приоритетна ос: Подобряване качеството на атмосферния въздух. По думите на кмета Дечев, Данък добавена стойност е неприемлив разход, по тази причина 994 800 лв. са личен принос на община Хасково.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР