Пет ефективни и шест условни присъди постанови Районният съд в

...
Пет ефективни и шест условни присъди постанови Районният съд в
Коментари Харесай

Смешни присъди за циганите, млатили с бухалки деца в Асеновград!

Пет ефикасни и шест условни присъди постанови Районният съд в Асеновград за ромите, упрекнати в побоя над млади спортисти на язовир " 40-те извора ". Ефективните присъди за петима от ромите и те са разнообразни, като варират от 8 месеца до 1 година и10 месеца отнемане от независимост, при първичен общ режим. Останалите шестима получиха условни присъди. Поисканият цивилен иск от 40 хиляди лв. за едно от потърпевшите момчета, който беше за 40 хиляди лв., бе понижен на 8 000 лв.. Паричните гаранции, наложени като мярка за неотклонение на част от побойниците отпадат, реши Районният съд. Присъдите могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд - Пловдив.
Днес ромите признаха виновността си и желаеха делото да бъде обсъждано по съкратеното правосъдно разследване - без разпит на очевидци и движимости лица. По този метод наказванията на упрекнатите се понижава с една трета. Днес в залата бяха донесени и материалните доказателства по делото - лопати, дъски и секира, с които са били бити спортистите.
Инцидентът стана на 26 юни тази година на язовира, а по-късно и пред болничното заведение в Асеновград. Случаят провокира поредност от митинги, като бяха поискани обективни санкции и повече сигурност в града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР