Пет души загинаха при катастрофа на военнотранспортен самолет, разбил се

...
Пет души загинаха при катастрофа на военнотранспортен самолет, разбил се
Коментари Харесай

Пет загинали в самолетна катастрофа в щата Джорджия

Пет души починаха при злополука на военнотранспортен аероплан, разрушил се покрай летището на град Савана в американския щат Джорджия, предадоха международните организации.

Трагедията се разиграла със аероплан С-130 Херкулес на Националната армия на Пуерто Рико. Самолетът е изпълнявал подготвителен полет и е паднал на пътно кръстовище.

Същевременно аероплан на самолетна компания Саутуес еърлайнс извърши изключително кацане на летището в Кливланд в щата Охайо поради цепнатина на един от илюминаторите, предадоха международните организации. Машината е изпълнявала полет от Чикаго за Нюарк с 76 пасажери. Никой не е потърпевш.

В средата на април аероплан на същата компания кацна спешно във Филаделфия в щата Пенсилвания поради взривяване на един от моторите. Отломки от взривилия се мотор се удариха тогава в един от илюминаторите и го разрушиха. Пътничка до него бе засмукана, само че останалите пасажери съумяха да я задържат в самолета. Тя умря по-късно от контузиите си. В самолета имаше 144 пасажери и 5 души екипаж. Заради експлоадирането на мотора тогава единствено за пет минути машината се снизи от 9500 до 300 метра и прелетя 112 километра до спешното кацане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР