Пет дни след случая с непроверения самолет, от Летище София

...
Пет дни след случая с непроверения самолет, от Летище София
Коментари Харесай

Летище София призна за гафа, бил плод на човешка грешка

Пет дни след случая с непроверения аероплан, от Летище София публично оповестиха за грешката и съвсем признаха, че виновността е тяхна. Изнасянето на информацията се случва, откакто по-рано през днешния ден водачът на партия АБВ Румен Петков заяви за случая, а незабавно по-късно и основният секретар на Министерство на вътрешните работи удостовери информацията.
Аеропортът към момента проверява случая, само че до изясняване на събитията рамп-агентът на полета е с лишен длъжностен пропуск и е отхвърлен от извършване на служебните отговорности, споделят още от сдружението.
По-рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов изясни, че наземният надзор на летището не е уведомил " Гранична полиция " за идването на самолета и заради това не е осъществена инспекция на самолета. Именно рамп-агентът на полета, който реализира връзката сред екипажите на идващите самолети и летищните служби, би трябвало да заяви за идващите самолети.
Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че на 13 юли 2018 година в 15:30 ч. частен полет с 5 души на борда каца на летище София от летателна площадка „ Драгановци “ и същия ден в 16:48 ч. е изхвърчал за Скиатос, Гърция без да бъде тестван.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР