Пет дни преди състезанието за Гран При на Арагон -

...
Пет дни преди състезанието за Гран При на Арагон -
Коментари Харесай

Роси впечатли хиляди въпреки счупения си крак, ето кой обаче остана недоволен

Пет дни преди надпреварата за Гран При на Арагон - 14-и кръг от календара на MotoGP - Валентино Роси не бе сигурен, че даже може да взе участие поради счупения си крайник при мотокрос случай на 31 август. Вчера освен че взе участие, освен че започва трети, а приключи на петата позиция, прибавяйки още 11 към класирането. Доктора загуби четвъртата позиция там поради подиума на Дани Педроса, само че завоюва аплодисментите от конкуренцията на пистата и изуми всички в падока и на трибуните.



За по-голямата част от надпреварата Доктора се движеше решително на втората позиция и съотборникът му Маверик Винялес е очаквал той даже да извоюва и прочувствена победа през вчерашния ден: " Той направи доста мощно съревнование и почтено, когато го видях втори, си помислих, че ще завоюва. Ако той бе мощен при започване на сезона, мога да си показва какво ще бъде в идващите надпревари, тъй като в края постоянно е по-добър. Сега той се връща по-силен, както постоянно ".

Победител на " Арагон " през вчерашния ден стана Марк Маркес, който усили преднината си на 16 точки единствено четири надпревари преди края на сезона. Въпреки че двамата с Валентино нямат изключително положителни усеща един към различен, младият водач също поздрави ветерана: " Бе необикновено даже единствено това, че излезе на пистата с сходна фрактура. Не мисля, че някой го очакваше. Неговият гений го отличава от останалите. Невероятно е и, че той финишира на единствено пет десети зад Винялес със същия мотор, тъй като той към момента е контузен ".



Само един водач остана неудовлетворен от маневрите на Валентино – Дани Педроса, който се помъчи много, с цел да го изпревари. Испанецът съобщи, че бил на косъм да излезе отвън очертанията на пистата при развита скорост от 300 км/ч, тъй като Роси не е желал да го пусне пред себе си. Все отново след това Педроса съумя да извърши маневрата, записа и най-бързата обиколка в надпреварата и завоюва подиум.

Lorenzo with the holeshot!

Rossi makes his move on Viñales for 2nd!#AragonGP pic.twitter.com/LnZEj5TYV1
— MotoGP™ (@MotoGP) 24 September 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР