Воденето на президентската кампания на Доналд Тръмп зад решетките е реална възможност - това е наистина неизследвана територия

...
Пет дни по-късно Доналд Тръмп, бизнесмен милиардер, превърнал се в
Коментари Харесай

Пет дни по-късно Доналд Тръмп, бизнесмен милиардер, превърнал се в риалити звезда, беше избран в Белия дом.

„Това е преследване на политически опонент“

Ако Притиман беше сред малцинството, което очакваше победата на Тръмп, той със сигурност не би могъл да си представи, че седем години по-късно това ще доведе дотам. Дори тези, потънали в правната история, никога не са виждали, никога не са могли да си представят, предполагаема престъпна схема като тази. Това е безпрецедентно.

Обвинителният акт от 45 страници, разпечатан във вторник, представя четири обвинения срещу Доналд Тръмп. То е разумно в съдържанието си и е прецизно в детайлите си, но в центъра му е едно ключово твърдение - че Тръмп е организирал схема за отмяна на резултатите от свободни и честни избори, директно от Овалния кабинет.

The световните медии се събраха пред съдебната палата във Вашингтон.

Беше мека сутрин, слънчево с намек за умора от обвинение, висяща тежко във въздуха, това е третото обвинение на Доналд Тръмп за четири месеца.

Доналд Тръмп предупреждава, че това е „тъжен ден за Америка“, тъй като се пледира за невинен за бунта на 6 януари и иска пари в брой от поддръжниците си

Хеликоптерните снимки на неговия кортеж начертаха познато пътуване от дома до съда, още един скок надолу по източното крайбрежие на Trump Force One, още едно помахване към камерите на асфалта.

Може да изглежда повтарящо се, но не е да намалят значението на това, което се разигра в съдебна зала 22A. Доналд Тръмп изглеждаше покорен, почти крехък, тъй като пледира невинен, както се очакваше, по всички обвинения.

Това е най-сериозното от многото му правни затруднения, защото - за разлика от обвиненията в Манхатън и Флорида - се твърди, че са извършени престъпления, докато е бил действащ президент.

„Тръмп под обсада по начин, невиждан досега“

Може би най-значимата част от това процедурно изслушване беше указанието от съдията Таня Чуткан, че няма да има забавяне при насрочването на следващото съдебно заседание и датата на процеса. Джак Смит, прокурорът по делото, посочи, че ще продължи бърз процес.

Вероятно е следващата година Тръмп да насрочи явяване пред съда в три, може би четири наказателни процеса около предизборни митинги.< /p>

Съдиите във всяко едно от тези дела може да се окажат в битка за позиция, като обвинителният акт в щата Ню Йорк, свързан с плащанията на тайни пари на Сторми Даниелс, вероятно ще остане на заден план.

Извън съда беше заглушена, но разделена Америка в микрокосмос. Имаше само малка част от протестиращите, или за, или против Тръмп. Един мъж държеше високо табела с надпис „Губещ“, друг „Тръмп или мъртъв“.

Нюйоркчанинът Доминик Сантана дойде облечен като затворник, вдигнал надпис „ЗАКЛЮЧИТЕ ГО“ от едната страна и Генериран от AI образ на Тръмп в оранжев гащеризон от другата страна.

„Тук съм, за да се уверя, че светът знае, че Доналд Тръмп е мошеник“, казва той, „какъвто Доналд Тръмп трябва да има беше затворен преди много време, че Доналд Тръмп измами и заблуди Америка и той стигна до Белия дом.“

„Бих подкрепил крал Тръмп!“

Повече от половината републикански избиратели в тази страна са посочиха, че все още биха гласували за връщането на Тръмп в Белия дом, дори и да бъде осъден за федерални престъпления.

Възможността за президентска кампания зад решетките е реална.

Политически и юридически това е наистина неизследвана територия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР