Пет деца заболяха от скарлатина в Пловдивско от 13-19 септември.

...
Пет деца заболяха от скарлатина в Пловдивско от 13-19 септември.
Коментари Харесай

Скарлатина повали пет деца за седмица

Пет деца заболяха от скарлатина в Пловдивско от 13-19 септември. За това осведомиха от Регионалната здравна ревизия. От тях три са от Пловдив, а останалите от региона, като всички малчугани са в предучилищна възраст. За съпоставяне през миналата седмица не е имало нито един случай.

Скарлатината е бактериална зараза, която най-често визира дребните деца. Симптомите се показват в повишение на температурата, зачервяване на гърлото, отичане на жлезите и появяването на обрив. Езикът нормално е обложен в бяло с червени петънца, под които след обелване се разкрива яркочервена, с цвят на ягода повърхнина. За лекуването на скарлатината се предписват обезболяващи средства и антибиотици, които да предотвратят възможни затруднения, свързани със сърцето, бъбреците и други органи.

През миналата седмица двама души са болни от менингити, против нито един от 6 до 12 септември.

За интервала са регистрирани 54 случая на чревни инфекции против 73 случая за миналата седмица, а заболелите от варицела са надлежно 8 и 10. Няма ухапана от кърлежи. За интервала в Имунизационния кабинет са имунизирани 7 клиенти след рекомендации на лекари. През Кабинета за анонимно проучване за СПИН са минали 32 клиенти, които са разбрали своя ХИВ статус.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР