Пет деца от Разлог със симптоми на морбили са докарани

...
Пет деца от Разлог със симптоми на морбили са докарани
Коментари Харесай

Пет деца с морбили са настанени в столична болница

Пет деца от Разлог със признаци на морбили са докарани в столичната болница " Света Анна ". Те са на възраст от 8 месеца до 3 години. Децата са леко, до приблизително повредени от заболяването. Предстои да бъдат лекувани в болничното заведение най-малко пет дни преди да бъдат изписани, прецизират от здравното заведение. Децата не са били имунизирани.
Епидемиолог: При зараза от морбили постоянно има и смъртни случаи Когато човек си сложи и двете ваксини, отбраната е сигурна, изясни Мира Кожухарова
Междувременно започнаха инспекции в ромската махала в Благоевград в търсене на деца, които не са ваксинирани против морбили. Община Благоевград изпрати посредници. Няма неимунизирани деца там, споделят те. Ако някои родители закъснеят с имунизация, персоналните лекари се намесват.
СЗО: Случаите на морбили в Европа са се утроили за последната година Въпреки че имунизацията има огромно покритие на Стария континент, тя не е задоволителна с цел да спре циркулация на вируса
Всички, които се лекуват сега от морбили, са в положително положение и няма заплаха от затруднения.

Болестта стартира като грип, по тази причина и болните от морбили в Разлог били настанени дружно с деца с други болести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР