Пет деца е имало в родилното отделение, в което е

...
Пет деца е имало в родилното отделение, в което е
Коментари Харесай

Родителите на пребитото бебе Никол искат доживотен затвор за акушерката

 Пет деца е имало в родилното поделение, в което е работела акушерката Емилия Ковачева. Четири от тях са бити, Никол - най-тежко, а тя е била единствено на 3 дни.

Това разгласи във Върховния касационен съд (ВКС) юрист Мария Даскалова, която съставлява родителите на дребната Никол. Бебето е бито в нощта на 18 април 2015 година и след това разви епилапсия. Акушерката Ковачева бе наказана от първите две инстанции за опит за ликвидиране.

На 15 септември 2017 година тя получи от Софийския градски съд 18 година затвор, а в края на октомври 2019 година присъдата бе понижена с 2 година от Апелативния апелативен съд. Сега Ковачева апелира. Срещу присъдата са подали тъжба и родителите на Никол. Адвокатката им съобщи, че най-адекватното наказване за Ковачева е пожизнен затвор. " Ударите по гравичката на детето, метода, по който са нанасяни, интервала сред тях, броя на ударите върху дете, което е единствено на 3 дни, приказват за една свирепост, която не е провокирана с нищо ", съобщи юрист Даскалова. Малката Никол към този момент е на 5 година и един месец. " Това, че тя оцеля, се дължи освен на лекарската помощ, а и на волята й за живот. Никол беше една седмица в кома ", сподели татко й Румен пред Върховен касационен съд. " В жалбата (на Ковачева - бел.ред.) написа, че детето е потупвано. Дете се потупва, когато се нахрани, с цел да се уригне. Никол не е потупвана, а удряна. Има 11 удари в границите на 4 минути. Това е такава свирепост, която не мога да си показва. Записът от камерите не съм го гледал, чел съм единствено експеритзата. Ако го бях гледал, несъмнено в този момент щях да съм от другата страна ( евентуално има поради подсъдимата пейка - бел.ред.), сподели бащата.

В момента делото продължава, написа още " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР