Пет български изби участваха със свои вина на приема за

...
Пет български изби участваха със свои вина на приема за
Коментари Харесай

Царски особи впечатлени от български вина от сърцето на Тракия

Пет български мазета участваха със свои виновност на приема за 80-тата годишнина на Симеон Сакскобургготски. Една от определените мазета е New Bloom Winery от гр. Съединение. Царските особи и специфичните посетители пробваха белия купаж New Bloom от сортовете Совиньон Блан и Шардоне и екзотичния за България вид Дорнфелдер, който избата единствена у нас предлага в серията F2F. Българските виновност бяха високо оценени от присъстващите на събитието.

New Bloom Winery се наложи като една от най-модерните и напреднали в софтуерно отношение винопроизводители. Винарната разчита на 6000 дка лични лозови масиви в Тракийската равнина. Производителят работи както с добре познати сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, по този начин и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера (сортът, от който се прави Просеко). Винарната е напълно актуализирана, а екипът енолози разполага с новаторската технология за микровинификация, която разрешава да се бутилират и бутикови серии висококачествени виновност. Времето на гроздобера се избира деликатно, гроздето се бере на ръка, сортира се ръчно, транспортира се в дребни касетки и се подлага на минимална обработка, с цел да се резервира в най-голяма степен мощния темперамент на сорта грозде. New Bloom Winery изнася българско вино в над 20 страни в целия свят. Освен сериите New Bloom и F2F, избата е позната на пазара с марките Pixels и Verano Azur.

Приемът събра 400 специфични посетители в двореца „ Врана”, измежду които трима президенти - Румен Радев, Георги Първанов и Петър Стоянов, някогашните министър председатели Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Стефан Софиянски, представители на бизнеса, медиите и други. На събитието участваха и престолонаследниците на някогашните монархии на всички балкански страни съседи на България, в това число и директен потомък на турския султан Мехмед V.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР