Пестим няколко месеца за така желаната лятна ваканция. А когато

...
Пестим няколко месеца за така желаната лятна ваканция. А когато
Коментари Харесай

Как да пестим, когато сме на почивка

Пестим няколко месеца за по този начин мечтаната лятна почивка. А когато пристигна време за нея, изобщо не ни се желае да мислим за пари и да си вършим сметка. Но по този начин може да се окажем много обратно с финансите, с надвишен предел на кредитната карта или в най-лошия случай - без пари на втори ден на почивката.

Ето няколко елементарни съвета, които ще ни спестят освен известна сума, само че и не малко нерви.

Пътуване

Да летим или да прекараме часове наред в рейса през нощта може да не ни наподобява като страхотна концепция. Но, в действителност е. Така ще пристигнем на сутринта и ще имаме целия ден пред себе си, без да се постанова да плащаме още една нощувка.

 Снимка 362048

Затова и постоянно полетите, които идват в късния следобяд, са с по-ниска цена, акцентира Telegraph. Но по този начин се принуждаваме да платим за спане, което не е доста рентабилно.

За из път

Храната на летището, както и на бензиностанциите, на които ще ни се наложи да спрем, е много по-скъпа. Вместо да прибягваме до сандвичи на безбожни цени , просто тъй като нямаме друга опция, по-добре да се запасим от у дома. Така и всичко ще е по наш усет.

Настаняване

Хотелите се множат един след различен, а конкуренцията посред им ги принуждава да оферират атрактивни предложения. Но, в случай че не държим на разкош непременно , по-добре да се поразровим в платформи като Booking и Airbnb и да резервираме стая, апартамент или цяла къща. Е да, ще се лишим от румсървиса, само че ще спестим за друга глезотия.

 Снимка 362050

Придвижване

Ако сме избрали да почиваме в чужбина, превозът може да се окаже огромно перо в разноските ни. Затова е добре, когато имаме тази опция, да заобикаляме потреблението на таксита или метро, а да вървим пешком . Така получаваме още един бонус - опознаваме по-добре мястото.

Има и различен вид - да се поинтересуваме от вариантите за туристически карти или такива за неведнъж пътешестване, които сигурно ще ни излязат по-евтини. А някои от тях са съчетани и с опция за посещаване на градски забележителности.

Билети

Ако желаеме да посетим някои от забележителностите на града, можем да си закупим билетите онлайн . Това ме допустимо и много преди пътуването, като в множеството случаи ще платим по-малко за същото прекарване. А и ще избегнем дългите опашки. Можем да се поинтересуване и в кои дни и часове входът е свободен.

 Снимка 362052

Обяд

Повечето заведения оферират обедни менюта. А това ни дава опция да хапнем повече за по-малко пари . Вярно, предложенията са лимитирани, само че, в случай че не сме от претенциозните, обядът може да ни е най-обилното ястие за деня и да заредим с нови сили за завършения до залез слънце. А за вечеря може да хапнем нещо небрежно от уличното заведение, където постоянно има опашка.

Далеч от центъра

Независимо дали приказваме за закуска, обед или вечеря, не би трябвало да се стопираме на първото място, което ни видят очите. Особено в случай че сме на разходка в центъра на града. В непосредственост до забележителностите цените са в пъти по-високи.

А къса разходка по дребните улички в близост ни дава късмет освен да опознаем същинския дух на град, а и да намерим заведение, в което да похапнем вкусно за доста по-малко пари. Разликата пък можем да я дадем за магнитчета да вземем за пример.

 Снимка 362053

Пазаруване

Може да ни наподобява като огромно премеждие да се впуснем в покупки на локалния пазар . Там е шумно и претъпкано, само че сигурно ще намерим преференциални предложения, а и най-много обичайни артикули на по-ниска цена.

Друго преимущество е, че можем да се пазарим . Щом локалните са там, значи има за какво. Остава сами да го открием. Ако мястото, където сме отседнали има кухня, можем да си напазаруваме за бързо ядене и да спестим известна сума.

Вода и кафе

На момента може да не си даваме сметка, само че за тези две питиета отделяме огромна част от бюджета си. Ако сме почитатели на кофеиновата напитка, би трябвало да внимаваме от кое място си я купуваме, тъй като може да ни изяде обяда . Особено в случай че не се ограничаваме до една дневно.

 Как да спестим пари за лятна почивка
Как да спестим пари за лятна почивка

Време е

За водата има една преференциална алтернатива - филтриращо шише за многократна приложимост . По-скъпа еднократна инвестиция, само че по-късно си я връщаме с избягването на пластмасовите бутилки. А и сътворявам по-малко отпадък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР