Песните Цветовете на щастието /музика Алек Лаврич, текст Мойка Мехора/

...
Песните Цветовете на щастието /музика Алек Лаврич, текст Мойка Мехора/
Коментари Харесай

Песни от Словения и Украйна станаха победители на Златни искри във Варна

 Песните " Цветовете на щастието " /музика Алек Лаврич, текст Мойка Мехора/ от Словения и " Нов ден " /музика и текст на Катерина Середа/ от Украйна станаха спечелили в 7-то издание на европейския конкурс за детска ария " Златни искри 2019 ", който се организира във Варна.

Доказани създатели на известна музика от 10 европейски страни показаха 24 песни за деца на единствения по рода си интернационален песенен конкурс в България. Сред тях и създатели на песни от огромната сцена на " Евровизия като: Александра Кирсанова и Константин Драпезо от Беларус, които получиха 2-ра премия за песента си " Сврака " във Варна, Михай Трайстариу от Румъния, който се снабди с премия за песента си " O, lacrima " и други професионални композитори от Армения, Турция, Малта, Русия, Словения, Босна и Херцеговина, Украйна.

Българският композитор Любомир Денев подели втора награди за песента си " Витоша " /текст Атанас Душков/ с композитора от Русия Димитрий Николов/ създател на песента " Неутомими " /. Втора премия получи и Пепи Писарски за " Светът е пред нас ", а специфични: Красимир Гюлмезов, Биляна Ангелова, Галина Иванова, Александър Савелиев и други

Хайгашот Агасян и Ваня Софрониева получиха премията на БНР-Варна за песента " Детство ", поделена с песента Приказна ария " на именития композитор Младен Матович от Босна и Херцеговина, която получи и премията за аранжимент, още веднъж поделена с аранжора и композитор Щерион Пелидов от България за песента " Детството е тук ".

" Това е същински празник на европейската музика, с прелестни професионални композиции, точно проведен и с ясно обръщение към децата, а и към нас-да съграждаме добрини " -сподели композиторката от Армения Зара Петросян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР