Песимизъм се усеща от партиите за възможността да се състави

...
Песимизъм се усеща от партиите за възможността да се състави
Коментари Харесай

Вторият мандат: Политически заявки за участие в преговорите, но не и ясна подкрепа


Песимизъм се усеща от партиите за опцията да се сформира кабинет с втория мандат. Въпреки това от " Продължаваме промяната " ще продължат с диалозите с другите политически сили и през идната седмица.

В момента те са дали време всяка партия да изпрати своите цели и задания, които би трябвало да извършва предстоящ постоянен кабинет. към момента не се разясняват, а не е изключено да бъдат препоръчани и съпредседателите на Политическа партия Асен Василев и Кирил Петков.

„ Кандидатът на Политическа партия акад. Николай Денков самичък ще дефинира кой да е съставът на проектокабинета “, съобщи в ефира на bTV Кирил Петков, само че и уточни подобаващи министри.

“Денков ще лидира този кабинет. Ние няма да му спускаме имена. Аз не познавам по добър финансист от Асен Василев. За мен той би трябвало да е на 100% министър “, сподели съпредседателят на Политическа партия.

Българска социалистическа партия няма да е " кол в колелата " при опита за сформиране на кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ", съобщи пък Кристиан Вигенин в ефира на " Тази неделя ". Не счита, че държавно управление на малцинството е добър вид за ръководство.

„ Правителство основано от Политическа партия и Демократична България, коетo няма болшинство в Народното събрание. Може да се окаже, че една друга коалиция в Народното събрание ще взима решенията, ще трансформира законите, по този начин както намира за добре, а държавното управление какво ще прави. С опита да се съберем партиите, да търсим общи политики, което е друго от първия опит, може пък да е потребно и да помогне за работата по третия мандат “, добави той.

Сред задачите на Движение за права и свободи пък е правосъдна промяна, за която ръководителят на партията прикани във „ Facebook “.

" Вместо да бъдем подкрепени или взаимно да стартираме дебатите за правосъдната промяна и за следствието на основния прокурор, нашите дейности се бойкотират и отхвърлят от проведена и добре надъхана група политически съперници, показани преобладаващо в медийното пространство “, написа Мустафа Карадайъ.

Според " Демократична България " най-хубавият път към консенсуса е в зала да се гласоподава декларация с управнически цели.

В ефира на bTV претендентите за министри на туризма и на външните работи от провалилия се проектокабинет " Габровски " разясниха номинациите си.

“Ние влязохме в този мач с ясното схващане, че няма да стане. Ние сме хора реалисти, наясно сме наясно сме със положението на българския парламент. Направихме го, тъй като се готвим за дълъг мач ”, сподели Мартин Захариев.

“Аз съм човек експерт, човек специалист. Винаги в работата ми като посланик, когато съм защитавал национална позиция в интернационален конгрес, в никакъв случай не съм се питал кой е в кабинетите от двете страни на „ Дондуков “, съобщи Драгомир Заков.

" Възраждане " още веднъж приканват " Продължаваме промяната " да се откаже от опита да сформира кабинет. Потърсихме за коментар и останалите партии, през днешния ден те резервираха безмълвие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР