Пещерите Пиндая, разположени в непосредствена близост до град Пиндая, са

...
Пещерите Пиндая, разположени в непосредствена близост до град Пиндая, са
Коментари Харесай

Пещерата с хиляди статуи на Буда

Пещерите Пиндая, ситуирани в непосредствена непосредственост до град Пиндая, са будистки поклоннически места и туристическа атракция, ситуирана на варовиков било в района Миелат.

НАЙ-ЮЖНАТА ПЕЩЕРА СЪДЪРЖА НАД 9 000 ИЗОБРАЖЕНИЯ НА БУДА (СНИМКИ)

Някои от по-старите скулптури в пещерата имат надписи, датиращи от края на 18-ти век, а най-ранният е от 1773 година

Макар че множеството скулптури са от края на 18-ти и началото на 19-ти век, доста други са били сложени там от разнообразни донори през цялата история на пещерата като това дарителство продължава и до наши дни.

Колекцията като цяло образува впечатляващо ревю на будистката иконография и изкуство от ранната ера на Конбаунг до актуалния интервал. Никое друго място в Бирма не демонстрира такова стилово разнообразие, освен в изображенията, само че и в декоративните тронове и декоративните загради, които обкръжават облиците.

В пещерата има към седемдесет неповторими облика на традицията на Бисакагуру, датиращи от края на 18 век. Те са неповторими с това, че стилът на косата, очите, носа, ушите, робите са разнообразни от множеството други облици от Бирма. Такива изображения не се намират на никое място другаде в Бирма и съгласно будистката иконография, са от традицията на Махаяна, а догатката е, че в прочут интервал пещерата Пиндая е служила на култа Махаяна Бисакагуру.

Гледайте новите епизоди на „ Без багаж “ всяка неделя от 13 ч. по DIEMA

Вижте още от пътуванията "Без багаж ":

Уахака - най-богатият на култури щат в Мексико

Сянката на Великото дърво

Къде се пази Кивотът, разказан в Библията

Защо да отидем при страшните Мурси

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР