Пещера в Поломието е превърната в автоморга. В галериите й

...
Пещера в Поломието е превърната в автоморга. В галериите й
Коментари Харесай

Пещера в русенското Поломие е превърната в автоморга

Пещера в Поломието е превърната в автоморга. В галериите й са складирани елементи от коли. На странната панорама се натъкнали спелеолози от туристическо сдружение " Приста ", до момента в който изследвали и картирали пещерите в района. За противозаконното завладяване споделя Андрей Кючуков.

Русе

В една от пещерите по пътя за село Божичен спелеолозите разкрили порти, капаци, гуми и други авточасти. Мястото край река Русенски Лом е труднодостъпно. Затова те не изключват вероятността пещерата да е превърната в незаконна автоморга преди години, когато покрай скалите е минавал черен път.
Сашо Попов, ръководител на Туристическо сдружение " Приста " - Русе: Предполагам, че това са някакви крадци на авточасти вид Тарзан или Маугли, които обичат дивата природа и даже крадейки нещо, желаят то да бъде измежду джунглите на Русенски Лом. Със сигурност, имало е много сериозен труд, като при градежа на пирамидите.
Заради близостта до Ивановските скални църкви и Басарбовския манастир в предишното в пещерите в региона монаси са водили монашески живот.
Сашо Попов, ръководител на Туристическо сдружение " Приста " - Русе: От монасите от Средновековието има останали много в камъка жлебове, всякакви траншеи, фрески.
Чия благосъстоятелност е мястото, към този момент не е ясно. След сигнала ни, занапред институциите ще обясняват дали скалите и гората към тях са държавни, общински или частни. От полицията ревизират дали частите не са от крадени коли, оповестени за търсене.

Спелеолозите обаче са безапелационни, че до момента в който не се одобри закона за отбрана на пещерите у нас, вандалските похищения върху тях няма да спрат и всеки ще се разполага с тях, както откри за добре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР