Пешеходци създават ежедневно предпоставки за инцидент на натоварен булевард в

...
Пешеходци създават ежедневно предпоставки за инцидент на натоварен булевард в
Коментари Харесай

Най-редовно! Пешеходци камикадзета изскачат по Пещерско шосе, бързат за “промоциите“

Пешеходци основават всекидневно предпоставки за случай на претрупан бул. в Пловдив, който би могъл да бъде с съдбовен край. Става въпрос за бул. „ Пещерско шосе ” и най-много региона към огромните вериги магазини. Поредните „ камикадзета “, които са слезли от рейса на спирката, намираща се против комерсиалните обекти са запечатани от наш четец. Той описа, че трима мъже, на забележима възраст над 60 години даже не са се огледали преди да пресекат и са тръгнали към отсрещния тротоар без никакво основание с останалите участници в придвижването.
Прочетете още
Мъжът описа, че всеки ден се сблъсква с хора, изскачащи на пътя, за да пресекат, само че не и на обособеното за това място. Добавя, че единствено на 50 метра от там има пешеходна пътека, твърди той.

„ Редовно по-възрастните хора слизат от автобуса, хукват към магазините, а колите набиват спирачки и натискат клаксоните, само че наподобява това не ги впечатлява и не престават по пътя си. Най-смущаващо е, че тези дейности ги правят основно по-възрастни хора, които нямат бързи рефлекси ”, коментира нашият четец.

Само преди дни в Пловдив се организира профилирана полицейска интервенция " Пешеходец ". Основен акцент на акцията беше предварителна защита и надзор за жителите. Само минути след началото й бе хванат и първият извършител - погрешно пресичаща жена, която получи фиш за нарушаването си.

По закон погрешно пресичащи пешеходци се глобяват с фиш от 20 до 50 лв., като в тази ситуация дамата ще би трябвало да заплати сумата от 20 лв., защото това е първо нарушаване на ЗДвП за нея.

Над 250 нарушавания на водачи по отношение на пешеходци са били регистрирани от началото на 2023 година до декември месец, а глобените пешеходци са над 2500.

„ Пешеходците би трябвало да пресичат на обозначените за това места на пътна маркировка вид зебра, надлежно в случай че пресичат тук-там, на които липсва такова означение ги грози глоба. Транспортният поток в Пловдив е доста мощен и би трябвало да се съблюдават сигналите на светофарната уредба както от водачите, по този начин и от пешеходците “, заяви по време на акцията контрольор Гагъшки от бранш „ Пътна полиция “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР