Пешеходният достъп до плаж Корал е свободен. До ивицата има

...
Пешеходният достъп до плаж Корал е свободен. До ивицата има
Коментари Харесай

До плаж Корал може да се стига пеша на три места, установи проверка

Пешеходният достъп до плаж " Корал " е свободен. До линията има три благоприятни условия за пешеходен достъп. Това са открили специалисти на Министерството на туризма дружно с представители на Регионалната дирекция по народен строителен надзор (РДНСК)-Бургас, които са създали инспекция през днешния ден на плажа, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Инспекцията е по сигнал на жители, че до плажа достъпът е възпрепятстван, само че също по този начин е залегнала и като част от плановите инспекции на ведомството. Това е втората ревизия на плажа за природосъобразен туризъм от май месец до момента.

Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) наложително би трябвало да има пешеходен достъп до всички плажове, които са изключителна държавна благосъстоятелност.

Сигналът до министерството е от съдружие " Да запазим Корал ", които в сряда оповестиха, че ще сезират Върховната административна прокуратура по проблема с ограничавания достъп до плажа за жители. Ден преди този момент от Министерството на туризма обявиха, че там няма нарушавания и до плажа има достъп за жители, само че гот сдружението имат съществени подозрения, че ведомството е проверило на място за това. В понеделник от сдружението подадоха сигнал до министър Николина Ангелкова с апел да извърши инспекция на място дали има нарушаване на законовите правила.

При днешната инспекция инспекторите обаче са открили, че на плаж " Корал " не е обезпечено водно избавяне. Задължението за това е на регионалната администрация Бургас. Ведомството е изпратило писмо до регионалните шефове с искане да дадат информация на кои плажове има водно избавяне, разчистване и други действия, които регионалната администрация би трябвало да обезпечи за неохраняемите линии, с цел да се подсигурява сигурността на туристите, означават от министерството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР