Пешеходната зона на София беше ремонтирана наскоро и по нея

...
Пешеходната зона на София беше ремонтирана наскоро и по нея
Коментари Харесай

Скандал в ефир на тема: Превземат ли заведения незаконно столичния бул. "Витоша"?

Пешеходната зона на София беше ремонтирана неотдавна и по нея през топлия сезон е цялостно със заведения. Законни ли са те?

"Настоявам да бъдат спазвани разпоредбите и всеки да може да употребява свободно улицата. Част от заведенията бяха блокирали хидранти, пейки. Имам подозрения за разрешителните, с които са позволени тези заведения ", сподели в студиото на "България заран " общинският консултант Борис Бонев.

Той разгласява в страницата на "Спаси София " във Фейсбук клип, в който демонстрира строителство на лятна градина на бул. "Витоша ".

"Получавахме сигнали от жители за големите ровове, това е в сектор от улицата, който към момента e в гаранция. Има излян бетон. Поисках инспекция, към момента не са ми известни резултатите. Мой помощник е изискал документите на всички заведения на булеварда ", добави Бонев.

Общинският консултант прикани хората да отидат на място и да преценяват дали това е преместваем обект.

"Всички постройки на "Витоша " са с издадена документи. Въпросното заведение, което разбунва духовете, е утвърдено от основния проектант. Странно е, че господин Бонев не може да се снабди с тази документи ", посочи в ефира на Bulgaria ON AIR ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Той бе безапелационен, че не е правилно, че градежите не се ревизират от институциите.

"Всички структури са с документи от основния проектант. Има 2 противоречиви постройки, които са в съда. Всичко друго, което работи, е тествано хиляди пъти от институциите. Ние не сме самонастанили се. Община "Средец " може да има единствено проверяваща функционалност ", изясни Алибегов.

Борис Бонев отговори, че в качените документи написа, че това е позволение за слагане на слънцезащитна тента.

"Витоша " е най-яркият образец за това какво става, когато имаме слаби институции и доста напорист бизнес. Имаше случаи на пейки, които попадат в заведението, дървета, на които са закачени тв приемници. Не би трябвало да се отстраняват заведенията по "Витоша ", само че да бъдат приведени в ред и да имат унифицирана визия ", счита Бонев.

Алибегов добави, че е входирано предложение в Столичната община преди година да се заплаща на квадратен метър двоен наем на такива, които имат такива слънцезащитни тенти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР