Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси, а хората

...
Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси, а хората
Коментари Харесай

Пернишки абсурд! Пешеходна пътека свършва в жп линия

Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси, а хората от региона постоянно я употребяват с риск за живота си. Има табела, на която написа, че прекосяването през жп релсите е неразрешено и рисково за живота, само че никой не ѝ обръща внимание.
Пешеходната пътека на ул. „ Раковски” стартира от пазара и свършва в железопътните релси. Хората минават от там за по-пряко. Пътеката стига до скоростен път, а там следва и прескачане на мантинели. Хора демонстрират и удобства за прекосяване през мантинелите – плочки, с които да се качиш по-високо, с цел да прескачаш по-лесно.
В непосредственост има и надлез, който обаче не се употребява постоянно, тъй като съгласно хората е неуместен.
През 2018 година Пътна полиция дава наставление – пешеходната пътека да бъде отстранена, тъй като е рискова. Година по-късно обаче тя към момента е там.
Премахването ѝ може да стане посредством правенето на нов план от общината, изясни Николай Петров, старши експерт от Общинския инспекторат в Перник пред БТВ.
„ До края на годината ще бъде направен нов общоприет проект и тя ще бъде отстранена “, разясни той.
Петров също е на мнение, че прекосяването през релсите е рисково за хората. Административните санкции са от 10 до 200 лева, само че санкциите не плашат преминаващите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР