Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси. Има и

...
Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси. Има и
Коментари Харесай

Абсурд! Пешеходна пътека тръгва от пазара и завършва на релсите

Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси. Има и табела, на която написа, че прекосяването през жп релсите е неразрешено и рисково за живота, оповестява bTV.

„ Зебрата” на ул. „ Раковски” стартира от пазара и свършва в железопътните релси. Пешеходците минават от там за по-пряко. Пътеката стига до скоростен път, а там следва и прескачане на мантинели.



Хора демонстрират и измислени удобства за прекосяване през мантинелите – плочки, с които да се качиш по-високо, с цел да прескачаш по-лесно. В непосредственост има и надлез, който обаче не се употребява постоянно, тъй като съгласно хората е неуместен.

През 2018 година Пътна полиция дава наставление – пешеходната пътека да бъде отстранена, тъй като е рискова. Година по-късно обаче тя към момента е там.

Премахването й може да стане посредством правенето на нов план от общината, изясни Николай Петров, старши експерт от Общинския инспекторат в Перник.



До края на годината ще бъде направен нов общоприет проект и тя ще бъде отстранена, разясни той. Петров също е на мнение, че прекосяването през релсите е рисково за хората.

Административните санкции са от 10 до 200 лева, само че санкциите не плашат
преминаващите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР