Песента на Израел Тоу в изпълнение на Нета Барзилай спечели

...
Песента на Израел Тоу в изпълнение на Нета Барзилай спечели
Коментари Харесай

Нета от Израел е победителката в Евровизия“

Песента на Израел " Тоу " в осъществяване на Нета Барзилай завоюва състезанието на " Евровизия " , чийто край се организира довечера в Лисабон. На второ място се класира Кипър, а на трето - Австрия.

" Благодаря, че избрахте особеното! Благодаря, че приехте разликите ни! Обичам страната си, идващия път ще се забележим в Йерусалим! " - възкликна победителката Нета, която с визията и с представянето си разчупи канона на обичайните показа за участниците в сходни състезания.

The Winner of the 2018 #Eurovision Song Contest is ISRAEL! #ESC2018 #AllAboard pic.twitter.com/Myre7yh3YV
— Eurovision (@Eurovision) May 12, 2018

България зае 14 място измежду финалистите.

С бурни овации беше посрещнат от интернационалната аудитория в залата спечелилият от предходната година Салвадор Собрал, който се завърна на сцената след сърдечна трансплантация.

За осъществяването на песента " Amar Pelos Dois ", която му донесе миналогодишния успех, той предложения на сцената бразилската музикална легенда Гаетано Валосо, с който дружно изпяха затрогващата балада. По думите на Собрал, най-хубавото нещо след успеха му в състезанието, е точно това, че тя го е срещнала с Валосо.

Тазгодишният победител Израел събра общо 529 точки от вота на публиката и националните журита, Кипър - 436, Австрия - 342. На четвърто място е Германия с 340 точки, на пето - Италия с 308. България е със 166 точки.

 Снимка 356146
Източник:

Шоуто довечера беше съпроводено с непредвиден случай - незнаен мъж се появи на сцената и измъкна микрофона от ръцете на английската участничка Сюзън Мери Корк с псевдоним SuRie. В опит да прекъсне осъществяването й, той изкрещя, само че за броени секунди беше заловен и изведен от охранителите. SuRie резервира наличие на духа и приключи песента си.

Организаторите на състезанието от EBU й предложиха да я извърши още веднъж, само че тя отхвърли, като разясни, че се гордее с осъществяването си и не намира аргументи да повтаря песента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР