Песента Fallin` е написана по истински случай. Събудих се една

...
Песента Fallin` е написана по истински случай. Събудих се една
Коментари Харесай

Jean Mar: Предстои ми издаване на албум

„ Песента Fallin` е написана по същински случай. Събудих се една вечер по средата на нощта. Започнах да мисля за един човек, който беше част от живота ми, а по-късно написах това парче. Седмица по-късно получих известие от този човек и си дадох сметка, че в живота нещата са доста свързани. Повече, в сравнение с ние си мислим “.

Това сподели музикантът Jean Mar в предаването „ Euronews Music “. Той разкри също, че работи и по издаването на новия си албум.

 
Ето какво още показа той:
Текстът и композицията на Fallin` са мои, само че много ми оказа помощ Ташо Колев от група " Jeremy? ", който направи аранжимента. По видеото работихме с Георги Врабчев, мой другар, който доста почитам. Той беше и режисьор и оператор. Беше доста значимо да работя с другар, с човек с който не ми е неловко да покажа душата си.

Аз пребивавам в два паралелни свята. Половината от времето ми минава в България, половината в Швейцария. Швейцария е един изолиран остров, където хората са доста по-различни от България, а за мен тук е особено, тъй като аз съм роден тук. Чувствам се българин. Песента " Fallin " съответно я записах в България. Но имам чувството, че когато пееш на британски музиката ни стига до по-широка публика. Преди време направих една ария, която много се разпространява в Швейцария. Но всяка ария си е за себе си с нейния триумф или крах. Всичко се приема друго. Продължавам да натискам и да върша музика, и постоянно наблягам, че аз съм от България и това е българска музика.

Това да съм самостоятелен актьор ми дава огромна независимост. Приятно е, когато имаш поддръжката на огромен лейбъл и е по-лесно. Но когато си самостоятелен музикант пък можеш да правиш каквото искаш и тази независимост за мен е доста значима.

И тази година продължаваме идеята " Мъже срещу насилието ". Миналата година я започнахме с групите " No more anymore " и " Innerglow ". Тази година я продължаваме отново на 8-ми март. Тази година и 8-ми март се случва в петък, тъй че се надяваме на още повече поддръжка. Този път ще свирим отново с " No more anymore " и друга готина група " cool den ". Радвам се, че продължаваме това нещо. Инициативата беше моя, само че към този момент е обща. Ние по-осъзнатите мъже би трябвало да показваме мнението си какво мислим за това.

Да си музикант, да си актьор и да изпуснеш опцията да използваш продукта си като кораб за хрумвания и за дела е съгласно мен пропусната опция. Именно посредством своята музика ти имаш опция да достигнеш до хората и да кажеш какво мислиш. Когато пишеш за неща, които нямат дълбочина пропускаш благоприятни условия. Музиката и изкуството са за това - да споделяме мисли и усеща.

Предстои ми издаване на албум. Работим по това със Сашо Колев. Надявам се и концерти с цел да можем да достигнем до повече слушатели. Ще има изненади в албума, разнообразни реализатори, които ще се включат, само че към този момент ще са изненади.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР