ПЕС определи като навременен Плана за възстановяване на ЕС в

...
ПЕС определи като навременен Плана за възстановяване на ЕС в
Коментари Харесай

Станишев: Споразумението за парите в ЕС е историческо и навременно

ПЕС дефинира като своевременен Плана за възобновяване на Европейски Съюз в отговор на пандемията, признат от Европейския съвет по-рано през днешния ден. Той прибавя спомагателни 750 милиарда евро от общ дълг към европейския бюджет и ще разреши на Европейски Съюз да стартира неотложно процеса по възобновяване.

„ Споразумението е историческо и навременно. Ново закъснение щеше да бъде пагубно за стопанските системи на Европа. С контрактуваното финансиране, Европейски Съюз към този момент разполага с нужните принадлежности за обществено и икономическо възобновяване, за избавяне на работни места и основаване на благоприятни условия за нови такива. Оставам сериозен обаче към понижените пари за Младежка гаранция, както и към непредвиждането на средства за Детската гаранция за битка с детската беднотия.

Дали с този проект Европа ще стане световен водач? Не допуснахме още бюджетни ограничавания, само че парите за опазване на здравето, обучение, обективен зелен преход и кохезия бяха орязани. Има заплаха средствата да бъдат изхарчени без обща европейска визия по какъв начин да превърнем Европейски Съюз в световен водач. В предходното десетилетие оставихме други световни играчи да ни изпреварят в дигитализацията и образованието, в този момент беше моментът да погледнем в бъдещето и да създадем нещо дружно за идващите генерации. Надявам се средствата, заделени за Зелената договорка да не останат единствено положителни планове. “, съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР