Перу обяви в понеделник, че въвежда извънредно положение от 60

...
Перу обяви в понеделник, че въвежда извънредно положение от 60
Коментари Харесай

Перу затвори границата си с Колумбия

Перу разгласи в понеделник, че вкарва изключително състояние от 60 дни в района Лорето, който граничи с Колумбия, съобщи организация ЕФЕ.

Рестриктивната мярка е подбудена от пребиваващите там наркопласьори и членове на някогашната бунтовническа група " Революционните въоръжени сили на Колумбия " - ФАРК.

 ФАРК желаят незабавна среща с президента на Колумбия
ФАРК желаят незабавна среща с президента на Колумбия

След ареста на кокаинов крал

Въвеждането на изключителното състояние допуска анулацията на част от конституционните права на жителите във връзка с персоналната независимост и сигурност, както и ограничаване на свободата на придвижване, образуване на срещи и цялост на престояване. За посочения период националната полиция ще дава отговор за поддържането на вътрешния ред, с вероятната поддръжка на въоръжените сили.

 ФАРК публично се разоръжи
ФАРК публично се разоръжи

Сбогом на оръжията, добре пристигнал на мира

Според ЕФЕ на територията на Колумбия може да има 29 размирен групировки, по-рано част от ФАРК.

На 24 ноември 2016 година бе подписано съглашение сред държавното управление на Колумбия и представители на ФАРК за преустановяване на спора, който продължи повече от 50 години.

На 17 юни в Колумбия се организира вторият тур на президентските избори. Победител беше претендентът от дясната партия " Демократичен център ", някогашният сенатор Иван Дюк. След оповестяването на резултатите от гласуването, бъдещият държавен глава, който ще встъпи в служба на 7 август, съобщи нуждата от промени на мирното съглашение с ФАРК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР