Перспективите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на високите технологии,

...
Перспективите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на високите технологии,
Коментари Харесай

България и Саудитска Арабия ще задълбочат сътрудничеството си в иновациите

Перспективите за задълбочаване на съдействието в региона на високите технологии, образованието и нововъведенията бяха във фокуса на среща на президента Румен Радев на „ Дондуков “ 2 с външния министър на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд. Това оповестиха от прессекратариата на президентството.


Двете страни приготвят съглашение за всеобхватно съдействие за развиване на връзките в региона на стопанската система, инфраструктурата, селското стопанство, туризма, високите технологии и нововъведенията. Президентът Радев открои капацитета на страната ни да притегля вложения в енергетиката и бързо разрастващите се у нас браншове като осведомителни технологии, програмиране, промишлеността на финансовите технологии и защитата.

По думите на президента методът на Саудитска Арабия за поощряване на качественото обучение, в което се влага съвсем 10% от Брутният вътрешен продукт на страната, е извънредно потребен и може да бъде образец по какъв начин една страна влага в своето бъдеще. Според Румен Радев с качественото здравно обучение, което предлага, и най-хубаво съответствие сред цена и качество, България може да притегля повече студенти от Саудитска Арабия в тази сфера.

По време на срещата бяха разисквани и въпроси, свързани със стабилността в района на Близкия Изток, битката с тероризма и дейния двустранен политически разговор в разнообразни сфери.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР