Перспективите за увеличаване на свързаността в региона на Черно море

...
Перспективите за увеличаване на свързаността в региона на Черно море
Коментари Харесай

Румен Радев обсъди перспективите за увеличаване на регионалната свързаност с арменския премиер

Перспективите за увеличение на свързаността в района на Черно море като причина за поощряване на икономическия продан, вложенията, туризма и образованието, разискаха президентът Румен Радев и министър-председателят на Армения Никол Пашинян на среща през днешния ден в Санкт Петербург. Разговорът се състоя преди откриването на панела на високо ниво на Петербургския интернационален стопански конгрес, заяви президентският прессекретариат.

Никол Пашинян предложения България да взе участие в построяването на автомагистрала, която свързва Армения и Иран и е част от транспортния кулоар сред Черно море и Персийския залив. Към плана към този момент е деклариран интерес от Китай и неговото финансиране може да бъде част от общите старания за развиване на информационните връзки на Европа и Азия.



Президентът Радев още веднъж открои нуждата от разкриване на директна въздушна линия сред България и Армения, а министър-председателят Пашинян прикани за поощряване на контактите сред туристическите организации от двете страни. Никол Пашинян насочи молба и за поддръжката на България за облекчение на визовия режим на Армения с Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР