Перспективите за увеличаване на доходите са сред актуалните теми на

...
Перспективите за увеличаване на доходите са сред актуалните теми на
Коментари Харесай

Борисов обеща вдигане на доходите с 10%, разногласията между правителството и президента Радев , гръцкият парламент гласува за Северна Македония в НАТО…

Перспективите за увеличение на приходите са измежду настоящите тематики на съботните вестници.

" Очакваме да се усилят приходите от битката с контрабандата, тъй че следващата година да можем с още 10% да вдигнем приходите. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, представен от " Фокус ", откакто от началото на тази година държавното управление подвигна заплатите в администрацията приблизително с 10 на 100. Премиерът направи изявление на конгреса на синдиката " Подкрепа " откакто по-рано през днешния ден организира синдикатите със службите в новия център за надзор на търговията с горива. " Затова би трябвало да има успокоение, приходните организации да работят, с цел да може да има какво да разпределяме ", сподели Борисов. Премиерът означи, че за първи път износът на България към Германия надвишава вноса и съгласно него в този момент е моментът " тази инерция да се удвои, утрои, с цел да ги настигаме, тъй като тези разлики и парадокси в заплащането в другите сфери са факт ". Той акцентира, че с цел да има растеж на приходите би трябвало да е по-мощна стопанската система и точно по тази причина България кандидатства за участие в еврозоната. " Това подсигурява да не сме във втората скорост на Европа ", съобщи Борисов. " Трябва ни голям работен капацитет, с цел да могат заводите да работят и то самите работодатели към този момент схващат, че в случай че не покачват приходите, ще им избягат служащите ", посочи министър председателят. " Вчера Европейската комисия регистрира, че България по финансово-икономически параметри е в петицата на Европа ", съобщи министър председателят. Във вчерашната прогноза на Брюксел България е на пето място по предстоящ напредък през 2019 година - с 3.6%, минимално намаляване по отношение на есенната прогноза с 0.1 процентни пункта. " - в. " Дневник ".

" Общото нарастване, с което общинските и регионалните лечебни заведения ще могат да разполагат, е 66 млн. лв. - 28 млн. лв. за общинските и 38 млн. лева за регионалните лечебни заведения. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на брифинг след среща на премиера със Сдружението на общинските лечебни заведения. " С този запас преди всичко ще дадем опция за нарастване на заплатите на работещите в общинските и регионалните лечебни заведения ", акцентира министърът. Той добави, че в общинските лечебни заведения това покачване ще е сред 25 и 40%. Между 10 и 15% е нарастването при регионалните лечебни заведения. Най-голямо ще бъде нарастването при работещите в дребните лечебни заведения. От сдружението на общинските лечебни заведения обявиха, че са удовлетворени и това е една стъпка, която ще помогне за подобряването както на дребните лечебни заведения, по този начин и на работещите в тях. Освен финансово подкрепяне, обвързвано с разноските за личен състав, ще бъдат заделяни средства и за естественото действие на общинските лечебни заведения, защото те правят редица действия, разясни още Ананиев. " - в. " Стандарт ".

Разногласията сред държавното управление и президента не престават да са измежду водещите тематики.

" Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева разяснява в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия въпроса за различията сред държавното управление и президента по отношение на позицията на България за обстановката във Венецуела. Захариева показа, че е останала сюрпризирана от различията с президента и несъгласието му с позицията на кабинета по отношение на рецесията във Венецуела. В неделя получих есемес от президента с това, което той след това разгласи обществено. Така или другояче, отговорността по външната политика е на държавното управление. В интерес на истината, мен ме боли, тъй като доста ми се желае по значими външнополитически тематики България да приказва в един глас, съобщи Захариева... " Венецуела повече от година и половина е с извънредно тежка филантропична обстановка, вършат се опити за разговор, т.е. това не е тематика, изникнала в последния един месец. В никакъв случай България няма някакви съществени геополитически ползи, само че когато няма съществени хранителни артикули, няма аспирин, лечебните заведения не работят и нашите доста близки съдружници - Португалия и Испания приканват за кротичък развой, за демократични правила... ние не можем да останем безучастни. Там е глас или апетит - т.е. в случай че ти не гласуваш за този, който би трябвало, в тази ситуация Мадуро, тогава оставаш гладен. Призивът е да дадем късмет на венецуелците сами да изберат кой да ги ръководи. " - в. " Труд ".

" С позицията си за Венецуела Румен Радев се строи на неверната страна. Остана изолиран в Европейски Съюз, само че пък се оказа в компанията на Ердоган, Путин, Си Цзинпин и други " бранители " на демокрацията. Защо го прави? Коментар от Даниел Смилов за " Дойче веле ": Българският президент Румен Радев - държавен глава на страна - членка на Европейски Съюз и НАТО - учуди света с позицията си за Венецуела. Докато сътрудниците му признаха Хуан Гуайдо за краткотраен президент или най-малко приканиха за нови избори, Радев на процедура поддържа оставането на Николас Мадуро на власт - индивида, довел страната си до невиждана икономическа съсипия и сбит срив на Брутният вътрешен продукт от над 60%. За съпоставяне - Голямата меланхолия през 30-те години на предишния век е предизвикала над два пъти по-малък спад на стопанските системи в Германия и Съединени американски щати. Българският президент счете за належащо да разпрати следното известие във връзка драмата в южноамериканската страна: " България би трябвало да се въздържи от поддръжка на препоръчаната европейска позиция. " С това обръщение той бързо остана уединен в Европейски Съюз. Салвини от Италия, която блокира приемането на обща европейска позиция, след това назова Мадуро " нарушител " и изиска нови избори. Дори чешкият президент Милош Земан - болшевик и другар на Путин - предложения Гуайдо на публична аудиенция в страната си. Така Радев се оказа изолиран в Европейски Съюз, само че пък се откри в компанията на Ердоган, Путин, Си Цзинпин и други автократи, изявяващи се като " бранители " на демокрацията и конституционализма във Венецуела (но не и у дома). Какво в действителност прави българският президент? Картината на руския художник Фьодор Решетников " Опять двойка " може би изяснява държанието му - неопитен за интернационалната политика, възпитаник носи следващата слаба оценка по този предмет. Всички го гледат с упрек, единствено кучето му се радва. Ако нещата свършваха дотук, обстановката щеше да е жалка, само че разбираема. Грешки стават, а и президентът има въпреки всичко още три години за корекция. Проблемът е, че при нас на двойката му се зарадва освен кучето, само че и цяла съществена и по документи проевропейска партия - Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова, в ролята на майката, вместо да намерения за дърпане на уши или други по-хуманни дисциплиниращи ограничения, насърчи ученика си: " Нашата позиция е невмешателство във вътрешните работи на трета страна. Прилагане на интернационалното право и на върховенството на закона. Поддържане на разговор сред ръководството и опозицията във Венецуела - за намиране на спокойно и умерено излизане от обстановката. " В същото време Румен Радев получи телевизионно утвърждение и от самия Решетников (не художника Фьодор Павлович, а генерала Леонид Петрович - човек на съветското външно разузнаване, някогашен шеф на Института за стратегически проучвания и сегашен представител на интимните мисли на българската левица)... " - в. " Дневник ".

Вестниците отделят място и на външнополитически тематики от Европа и Балканите.

" Екатерина Захариева разяснява и напрежението сред Италия и Франция през последната седмица. Тя изясни, че обострянето на връзките сред двете страни тлее от една година. Връщането на посланика е казус, за който нямам спомен дали се е случвал сред други две страни членки на Европейски Съюз, сподели още Захариева. Вицепремиерът изложи позицията си и по проблема дали страната ни би трябвало да купи къщата на създателя на " Железният светилник " Димитър Талев в Прилеп... " България би трябвало да прави всичко допустимо, с цел да пази културно-историческото си завещание и в случай че тази къща се продава, страната би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да я купи. " Надявам се България да бъде една от първите страни, които ще ратифицират контракта за започване на договаряния за присъединение на Македония към НАТО. Там има една доста значима глава в договарянията за участие и тя е добросъседски връзки, добави вицепремиерът. " - в. " 24 часа ".

" Гръцкият парламент гласоподава протокола за присъединение на Македония към НАТО. Гръцкият парламент гласоподава довечера протокола за присъединение на някогашната югославска република към Алианса. Опозицията лицето на десните консерватори от " Нова народна власт " вършат опит да блокират контракта, като упрекват СИРИЗА в нарушаване на Конституцията. Критиките на опозицията са, че присъединяване на Скопие в НАТО ще докара до по-голяма неустановеност в района... За да бъде утвърден договорът, е нужна поддръжката на най-малко 151 депутати в 300-местния парламент на страната. " - в. " Сега ".

" НАТО ще проговори и на македонски. Северноатлантическият алианс ще стартира да употребява термина " македонски език " след цялостното довеждане докрай по процедурите, изисквани от Преспанския контракт, оповестява Македонската осведомителна организация, представена от Канал 3. Това дали отговор публични лица от Алианса на питане на македонски публицисти за какво по време на излъчването на подписването на протокола по присъединение на Македония от 29-те страни-членки другите езици са били изписани, а вместо " македонски " имало картинка на знамето на страната. " От НАТО обяснили, че въпросът е чисто механически и когато завършат всички административни стъпки по влизането в действие на Преспанския контракт, на уеб страницата на НАТО ще написа " македонски език ". Неофициално, обаче, имало напън от Гърция да не се употребява този термин, тъй като бил " внимателен ", а в гръцкия парламент към момента следва утвърждението на протокола по присъединението. От НАТО не желали остри реакции, които биха могли да застрашат процеса за присъединение на Македония, настояват от МИА. " - в. " Стандарт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР