Перспективите за развитие на стратегическото партньорство между България и Гърция,

...
Перспективите за развитие на стратегическото партньорство между България и Гърция,
Коментари Харесай

Румен Радев проведе разговор на четири очи с гръцкия премиер Мицотакис

Перспективите за развиване на стратегическото партньорство сред България и Гърция, поощряване на взаимните вложения и съдействието в областта на сигурността, разискаха на среща в Атина президентът Румен Радев и гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис, оповестиха от президентския прессекретариат. Двамата организираха среща " на четири очи " в границите на визитата на българския държавен глава в Гърция. Срещата е траяла съвсем час.

Обща е била позицията, че битката с незаконната миграция, противодействието на тероризма и превъзмогването на провокациите пред сигурността в нашия район изискват общ европейски метод, учреден на взаимност и споделени полезности.

Енергийната, транспортна и цифрова съгласуваност в Югоизточна Европа е от голяма важност освен за района, а и за целия Европейски съюз, са подчертали Румен Радев и Кириакос Мицотакис. Двамата са разискали нужните условия и промени за рационализация и привличане на стратегически вложители. Българският президент е поздравил Кириакос Мицотакис за решението на Майкрософт да влага 1 милиарда $ в Гърция за основаването на районен център на данни. Очаква се до 2025 година тази инвестиция да подтиква разкриването на десетки хиляди работни места в страната. Румен Радев е изразил вяра, че партньорството сред двете страни в региона на осведомителните технологии и дигитализацията ще продължи да се задълбочава.

Президентът Радев и министър-председателят Мицотакис са разискали и процеса на разширение на Европейски Съюз и европейската вероятност на Западните Балкани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР