Перспективите за разширяване на икономическо развитие бяха акцент в срещата

...
Перспективите за разширяване на икономическо развитие бяха акцент в срещата
Коментари Харесай

Областния управител на Русе проведе среща с посланика на Канада

Перспективите за разширение на икономическо развиване бяха акцент в срещата сред регионалния шеф на Русе Анатоли Станев и посланика на Канада за Румъния, България и Молдова Н. Пр. Аник Гуле.

Двамата разискаха опциите за поощряване на бизнес вложенията в района, като Станев показа в елементи бизнес профила на региона и за следващ път акцентира нуждата от построяването на втори мост над река Дунав при Русе. Посланичката бе безапелационна, че поддържа сходна самодейност. От канадска страна са уверени в преимуществата, които Русе и района дават за развиване на бизнес, и имат предпочитание за увеличение на вложенията си тук. „ Канада е потвърден, отличен сътрудник на България. Канада високо цени транспарантното и отговорно бизнес държание, като нашите компании ползват високи етични стандарти ”, акцентира Н. Пр. Гуле. Тя изяви и безапелационната поддръжка на канадското държавно управление за присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/. По думите на Станев присъединяване на страната ни в тази организация ще бъде основен фактор за привличането на повече задгранични вложения и по-голяма сигурност за бизнеса. Областният шеф бе безапелационен и че би трябвало да се акцентира на вариантите за възстановяване на връзката с компанията „ Линамар Лайт Металс “, някогашната „ Монтюпе “, с цел да могат жителите на Русе да бъдат по-правилно осведомени за индустриалните процеси и отделяните от тях субстанции. „ Високата степен на бистрота е поръчител за одобряването на всяка една компания “, разяснява още Станев.

Канадският посланик разяснява и обстановката с мигрантите от Украйна. Тя оцени високо дейностите на Областната администрация за разрешаването на проблемите с мигрантската рецесия на територията на района през последните няколко месеца.

Приоритет в двустранните връзки ще бъде даден и на провеждането на взаимни културни мероприятия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР