Перспективите за разрешаване на настоящата криза в Украйна чрез средствата

...
Перспективите за разрешаване на настоящата криза в Украйна чрез средствата
Коментари Харесай

Реклама на мощта на Русия: Наблюдател на CNN за ученията на Москва и Минск

Перспективите за разрешаване на актуалната рецесия в Украйна посредством средствата на дипломацията наподобяват много мрачни, изключително на фона на актуалните нуклеарни учения в Русия и Беларус, сподели Джил Дохърти, някогашен началник на московското бюро на CNN. По нейните думи, тези учения са като „ реклама на съветската мощност и въздействие “, освен това факт е, че са задействани най-новите ракети, способни да носят както стандартни, по този начин и нуклеарни бойни глави.

С нас в ефир е Джил Дохърти. Тя работи като началник на московското бюро на CNN в продължение на съвсем 10 години, а в този момент работи като наблюдаващ. Свързваме се с нея от Москва. Джил, президентът Байдън и министърът на защитата Лойд Остин считат, че Владимир Путин е взел решението да нахлуе в Украйна. Възможно ли е съгласно вас да се позволи тази рецесия посредством дипломация?

ДЖИЛ ДОХЪРТИ, колумнист на CNN: Знаете ли, що се отнася до дипломатическото решение, най-малко що се отнася до протичащото се в общественото пространство, не съм прекомерно оптимистично настроена. Защото в случай че слушате какво споделя Русия, тогава те се нуждаят от по този начин наречения пакет или в действителност пакетна договорка, съгласно която архитектурата за сигурност след Студената война в Европа ще бъде изцяло изменена.

Съгласно тяхната позиция, Съединени американски щати не обръщат внимание на алените им линии. И аз препрочетох, единствено преди няколко дни, изказването, или по-скоро отговора на Русия на отговора на Вашингтон на първичния отговор на Москва.

Те споделят, че в случай че Съединените щати не желаят да съблюдават тези правно обвързващи гаранции, тогава ние – т.е. Русия – ще бъдем принудени да прибегнем до военно-технически средства или ограничения. Точно това е формулировката, която президентът Путин употребява дълго време. Не е напълно ясно какво тъкмо е имал поради, само че не звучи доста обнадеждаващо.

Така че, в случай че нищо изключително не се случва в коридорите сега – и ние не знаем нищо за това – тогава от дипломатическа позиция цялата картина не наподобява доста обещаващо.

Това е несъмнено. Исках също да ви попитам за тези учения, които Владимир Путин следи. Става дума за съветски учения на стратегическите сили. Защо тези учения са толкоз значими?

ДЖИЛ ДОХЪРТИ: Преди всичко би трябвало да кажа, че никой не приказва за потреблението на нуклеарно оръжие в Украйна. Но по отношение на това, което прави президентът... Всичко това е детайл от военни учения, и то доста огромни, които те организират дружно с Беларус. И този стадий е кулминационната точка на тези маневри. И президентът Путин, и президентът Лукашенко на Беларус седяха в " ситуационната стая " в Кремъл и следяха хода на ученията. По създание нуклеарната триада — въздушно, наземно и подводно основано нуклеарно оръжие — може да се употребява от Русия за снабдяване на нуклеарни бойни глави.

Някои от тези ракети са издигнати благодарение на най-новите технологии. И по-скоро бих го нарекъл реклама на съветската мощност и съветското въздействие. Отново не допускам, че ще употребяват тези средства, само че такава опция не трябва да се изключва изцяло. Някои от тези оръжия, апропо, могат да се употребяват дружно - и с нуклеарни и с стандартни бойни глави. В същото време редица от тези средства могат да се употребяват в този район, само че, уповавам се, към момента без нуклеарни бойни глави.

Да, да се надяваме. Джил Дохърти от Москва беше с нас, доста ви благодаря.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР