Перспективите за печалба ще останат лоши преди обявяването на нови

...
Перспективите за печалба ще останат лоши преди обявяването на нови
Коментари Харесай

Печалбите на индустриалните компании в Китай с най-голям спад от поне 10 години

Перспективите за облага ще останат неприятни преди оповестяването на нови тласъци.

Печалбите на автомобилната индустрия, химическата промишленост и електрониката регистрират най-големите намаления. Печалбите на индустриалните компании в Китай са спаднали през първите два месеца на годината до най-ниското си равнище от минимум десетилетие, като най-силно поради короновируса са потърпевши добивният бранш, индустрията и енергетиката, оповестява Reuters.

Финансовият резултат е намалял с 38.3% по отношение на година по-рано до 410.7 милиарда юана (58.15 милиарда долара). Резултатът е няколко пъти по-лош от понижението от 6.3%, регистриран през декември предходната година. Това демонстрират данните на Националното статистическо бюро. Представянето на комбинираните резултати за януари и февруари изключва деформиране на резултатите, породени от Лунната нова година. В края на януари доста компании затвориха за дългата почивка, а необятното ограничаване на превоза и пътуванията, както и всеобщата карантина забави повторното им отваряне със седмици.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Най-ударени

Спадът на облагата демонстрира проблемите на индустриалния бранш, който пострада от рецесията в опазването на здравето. Повечето анализатори в този момент чакат стесняване на брутния вътрешен артикул през първото тримесечие. Промишленото произвеждане и продажбите внезапно са намалели вследствие на карантината поради епидемията, до момента в който разноските за труд и обезценка продължиха да оказват напън върху фирмите, споделя в изказване чиновник на Бюрото за статистика.

Печалбите на автомобилната индустрия, химическата промишленост и електрониката означиха регистрират най-големите намаления, като за последния бранш то е 87%. Само четири от 41 промишлености означават нарастване на облагата - производителите на тютюневи произведения, цветни метали, рандеман на петрол и газ и преправка на ексцентрични селскостопански артикули.

Бавно възобновяване

Очакванията са облагите в индустрията да се покачат, защото шокът от въздействието на епидемията понижава и компаниите стартират да работят още веднъж, само че възходящият риск от световна криза ще навреди на възобновяване.

Перспективите за облага ще останат неприятни преди оповестяването на нови тласъци, споделят анализаторите от ANZ в Шанхай. Луи Куийс, икономист от Oxford Economics, чака възобновяване на облагите, само че те ще продължат да изостават в индустриалното произвеждане.
За първите два месеца облагите на държавните индустриални компании са намалели с 32.9% на годишна база, а в частния бранш - с 36.6%.

Задълженията на индустриалните компании са нарастнали с 5.3% на годишна база в края на февруари при растеж от 5.4% в края на 2019 година
Позовавайки се на изследване на огромен китайски уебсайт за набиране на личен състав, Capital Economics твърди, че резултатите сочат, че близо една четвърт от компаниите са спрели да заплащат заплати до предходната седмица, а половина от компаниите са понижили или забавили заплащането.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР