Перспективите за ключовата черноморска сделка за зърно, постигната с посредничеството

...
Перспективите за ключовата черноморска сделка за зърно, постигната с посредничеството
Коментари Харесай

Русия не вижда добри преспективи за зърнената сделка

Перспективите за основната черноморска договорка за зърно, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации, не са положителни . За това предизвести представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Причината е, че обещанията за унищожаване на пречките пред съветския експорт на селскостопански артикули и торове

Зърнената договорка е опит да се облекчи продоволствената рецесия, почнала преди съветската инвазия в Украйна, само че която се изостри в резултат на най-смъртоносната война в Европа след Втората международна война.

Споразумението, което в настоящия си тип би трябвало да изтече идващия месец, беше от Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации през юли предходната година и. На хартия договорката разрешава експорт на храни и торове, в това число амоняк, от три украински черноморски пристанища.
 Лавров неудовлетворен от
Лавров неудовлетворен от " неизпълнението на зърнената договорка "

Москва " не вижда смисъл в нея ", в случай че не се облекчи съветския експорт на торове и храни

Въпреки че Западът не е наложил категорично наказания върху износа на храни и торове от Русия, Москва твърди, че той е усложнен от застраховки и пречки при заплащанията, които съгласно нея би трябвало да бъдат отстранени, с цел да работи договорката вярно.

Песков съобщи, че настоящето съглашение не работи за Русия, макар напъните на Организация на обединените нации да накара частите от съглашението, свързани с ползите на Москва, да бъдат изпълнени.

" Никоя договорка не може да стои на един крайник: тя би трябвало да стои на два крайници ", акцентира представителят на Кремъл.

" В това отношение, несъмнено, в случай че се съди по днешното положение, вероятността за удължаването ѝ не е толкоз огромна ", предизвести той.
 Украйна: Зърнената договорка е в сериозно състояние
Украйна: Зърнената договорка е в сериозно състояние

Русия нарушава изискванията

Русия и Украйна са два от най-важните производители на селскостопански артикули в света и съществени играчи на пазарите на пшеница, ечемик, царевица, рапица, рапично масло, слънчогледово семе и слънчогледово масло. Русия също е преобладаваща на пазара на торове.

Според формалните данни над 27 милиона тона зърно и други хранителни артикули са били изнесени от Украйна на борда на 881 кораба от началото на Черноморската самодейност за зърно през август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР