Перспективата за създаване на правителство не е мръднала от мястото,

...
Перспективата за създаване на правителство не е мръднала от мястото,
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Акцентът от първия ден на новия парламент трябва да бъде приемането на Бюджет 2023

Перспективата за основаване на държавно управление не е мръднала от мястото, където беше в изборната нощ.

По изказванията на останалите политически партии, показани в Народното събрание, не виждам какво държавно управление може да се оформи. Имаме една оригиналност – протегнатата ръка от ГЕРБ, която ние казахме, че няма да приемем. Имаме мандат от нашия Национален съвет и това е, че няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в предаването „ Офанзива “ по Nova News.

„ Предишният кабинет също не беше формиран елементарно и ние тогава демонстрирахме диалогичност и схващане за значимостта на това да има държавно управление. Предполагам, че от останалите партии също има хора, които са загрижени за положението на страната и ще поддържат такова държавно управление “, добави тя.

„ За нас изпращането на военна помощ е сериозна алена линия, която ние няма да прекрачим. В това отношение ще имаме съществени несъгласия, само че ние ги имахме и в постоянния кабинет. Участието на Българска социалистическа партия в този съдружен кабинет беше звеното, поради което тогава не изпратихме военна помощ на Украйна. Ние сме политическа партия, която има правила. Наистина не трябваше да се слага в центъра на парламентарния живот дали да бъде поканена госпожа Митрофанова, или да не бъде поканена на откриването на Народното събрание “, заключи тя за алените линии и безапелационната позиция на левицата срещу изпращането на военна помощ за Украйна.

Ирена Анастасова съобщи, че проведената в понеделник от Корнелия Нинова среща на парламентарните партии демонстрира угриженост за обстановката в страната, която в действителност се усложнява. „ Виждаме какво се случва с цените и инфлацията. Във всичките си политики постоянно сме се управлявали от това да се погрижим за хората и за тези, които са в най-тежко обществено състояние. Поради тази причина считаме, че акцентът от първия ден на новото Народно заседание би трябвало да бъде приемане на Бюджет 2023. Защото той е доста значим както за хората, по този начин и за бизнеса. Да търсим вид да помогнем на хората като сложим таван на цените за газ, ток, вода и парно. Да дефинираме енергийно небогати като разбиране, с цел да можем да им оказваме помощ съответно “, добави заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

Тя акцентира, че Корнелия Нинова като вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността се е справила доста добре с ресора и е посочила съществени управнически качества.

„ Президентът каквото можа да направи – той го направи. Под негово крило бяха основани няколко обединения, които по един или различен метод късаха гласоподаватели от Българска социалистическа партия. Нима „ Продължаваме промяната “ не беше основана под крилото на господин Радев? Това е очевидно и видно за всички. Не е драма, в случай че президентът не връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Крайно време е в действителност да се съсредоточим върху проблемите на хората. Защото няма по какъв начин да приказваме за F-16 и в 2022-ра година да се чудим къде да дадем пари, а да имаме 700 учебни заведения без физкултурни салони и 300 учебни заведения в България с външни тоалетни. Това ми е болката “, сподели в умозаключение Ирена Анастасова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР