Перспективата да се превърне в най-младия треньор, спечелил Европейското първенство

...
Перспективата да се превърне в най-младия треньор, спечелил Европейското първенство
Коментари Харесай

Идеята да стане най-младият наставник, печелил Европейско първенство, е вдъхновяваща за Нагелсман

Перспективата да се трансформира в най-младия треньор, спечелил Европейското състезание по футбол, работи доста мотивиращо на селекционера на Германия, Юлиан Нагелсман.

Той ще навърши 37 години девет дни след финала на Олимпийския стадион в Берлин, на 14 юли. Най-младият селекционер, взел купа от еврошампионат досега, е испанецът Хосе Виялонга, който подвигна трофея с Испания през 1964-а година, на 44 години.

" Малко ", сподели Нагелсман пред " Magenta TV ", запитан дали възрастовият връх е в мозъка му, само че че той ще бъде " надминат " от продобиване на трофея на родна земя след тежки последни месеци за националния тим.

Нагелсман, който стана и най-младият треньор в Бундеслигата, в Хофенхайм, през 2016-а, на 28 години, сигурно ще счупи още един възрастов връх на Евро 2024. На 36 години и 327 дни, в деня на първия мач против Шотландия в Мюнхен на 14 юни, някогашният треньор на Република България Лайпциг и Байерн Мюнхен ще стане най-младият германец, треньор на мъжкия отбор на сходен конгрес. Той ще усъвършенства достижението от починалия Франц Бекенбауер, който беше на 40, когато беше отпред в първия си мач от Мондиал 1986 в Мексико.

Юлиан Нагелсман ще разгласи състава си за Европейското състезание на 16 май, в Берлин. Подготовката ще започва с подготвителен лагер, на 26 май.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР