Персоналният състав на бъдещия кабинет е от значение за ДПС,

...
Персоналният състав на бъдещия кабинет е от значение за ДПС,
Коментари Харесай

След срещата: ИТН изложили приоритетите си, за ДПС е важен кабинетът

Персоналният състав на бъдещия кабинет е от голяма важност за Движение за права и свободи, само че няма да оферират, не държат и не желаят да оферират министри в него. Това съобщи пред публицисти водачът на Движение за права и свободи след срещата на придвижването с „ ИТН “. Двете обединения се срещнаха на съвещания във връзка възможното сформиране на предстоящ кабинет с мандата на Има Такъв Народ.

„ Повечето от концепциите на Движение за права и свободи съответстват с тези на Има Такъв Народ, само че имаме и разлики. Посочихме едно неотменимо изискване: възобновяване на нормалността в политиката, и демокрацията, което за нас значи Народно събрание да заеме мястото си съгласно Конституцията на България, и държавният уред да не се употребява като бухалка против жителите и бизнеса, а да действа според законите и в услуга на хората, за основаване на добър бизнесклимат. Това ни беше изискване, което няма по какъв начин да се откажем от него “, безапелационен бе Карадайъ. „ Заявихме и още едно нещо на срещата: персоналният състав на кабинета за нас също е от голяма важност, като изрично декларирахме, че не държим и не желаеме да предлагаме министри и имена “ добави той.
 Радев към Движение за права и свободи: Можете да сте доста потребни Радев към Движение за права и свободи: Можете да сте доста потребни
Можете да бъдете доста потребни, тъй като доказахте, че сте партия с обичаи в парламентаризма, в разговора и търсене на допустимия консенс...

„ Ние не желаеме и не сме желали поддръжка от Движение за права и свободи за възможен кабинет, просто изложихме нашите възможни цели “. Това разгласи депутатът от „ ИТН “ пред публицисти в коридорите на Народното събрание след срещата с Движение за права и свободи по стратегиите и политиките, по които може да се сформира кабинет.

Според него всички партии, в това число и ГЕРБ биха споделили, че са за правосъдна промяна. Движение за права и свободи споделили, че персоните и личностите в възможния кабинет са значими, като Има Такъв Народ прецизирали, че това е тяхна отговорност, няма да взимат препоръки от никого и няма да позволят  на някого да им споделя кои да бъдат хората в кабинета. „ Когато бъде показан кабинетът, в случай че се стигне до такава степен, Движение за права и свободи ще си преценяват харесва ли им или не, дали да гласоподават или не “, посочи депутатът. „ Подкрепа от тях не сме търсили, нито те са ни предложили хора, нито и да ни бяха предложили ние щяхме да ги приемем “, сподели още Йорданов като не отговори на журналистически въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР