Персеидите са прекрасни. И дори да не вярвам в поверието

...
Персеидите са прекрасни. И дори да не вярвам в поверието
Коментари Харесай

Мечта, падаща звезда и корумпирани предатели на националния стадион

Персеидите са прелестни. И даже да нямам доверие в поверието за пожеланията, когато видиш падаща звезда, си помечтах. Например да съм непретенциозен образован деспот в една страна, да вземем за пример Мъргария. И се размечтах от кое място ще почна.
След дълъг и сериозен размисъл стигнах до извода, че Аугусто и китайците са били прави. Затова ще събера всички корумпирани предатели на националния стадион, публиката може да влиза гратис, само че наложително да си носи камъни. И там, всеки един ще бъде съден от народ. Един камък - един глас " отговорен ". А присъдата за предателите е ясна. И да бъде изпълнена от народа.

Втора по ред ми хвана окото концепцията за национализация. На енергетика, мини, корабостроителници, както и на всички приватизирани и неработещи фабрики и предприятия. И вложение на страната в тях, с цел да проработят и да има работни места. А непознатите вложители - до границата и тичешком. Държавата би трябвало да стане най-големият вложител на себе си.

Трето - фрапантно орязване на обществените помощи за тези, които са безработни и не желаят да работят. Осигуряване на работа за всеки, даже да е публичен труд. Повишаване на налозите с прогресивна ставка, тъй че богатите да заплащат съществени налози, а бедните да бъдат облекчени от данъчната тежест. Да не се заплащат здравни осигуровки, а от увеличените налози да се финансира здравната система за всички гратис, без предел. Приоритет да бъдат децата.

Четвърто. Забрана за импорт на артикули, които се създават в страната или високи мита за вносните. Забрана за прекупвачите за надценка над рационалната комерсиална облага. Незабавно унищожаване на нелепите и непотребни регистрации, режими и разрешителни за селското стопанство, стопанска система и бизнес. Облекчаване реда за строителство и понижаване на условия брой документи.

Пето. Намаляване на администрацията)наполовина с оставане на работа единствено на тези, които схващат защо са там, с годишни анонимни проби. Забрана за партийни назначения и общ държавен конкурс за държавни чиновници.

Шесто. Разтоварване на учителите от бюрократичните условия, непоколебим ред и правила в учебните заведения, въвеждане на единна държавна униформа, наложителна за учениците. Въвеждане на санкции за неприятно държание. Единни учебници за всички класове, утвърдени от практикуващи и уважавани учители.

Седмо....и осмо.....звездите свършиха:)

Събудих се и се наложи да отида до общината да ревизира преписката на един клиент, която отлежава от 2014 година по бюрата. Пак се размечтах. Този път за другаря Калашников!

Елена Гунчева, фейсбук
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР