Перно Рикар – един от водещите световни производители на вина

...
Перно Рикар – един от водещите световни производители на вина
Коментари Харесай

Перно Рикар подкрепи доброволчески проект за първа помощ в планината


Перно Рикар – един от водещите международни производители на виновност и спиртни питиета, посвети своята е жегодна доброволческа самодейност Responsib’A ll Day на възстановяване на сигурността в планината и на благосъстоянието на екипа. Responsib’all Day e дълготраен социално-отговорен план на компанията, с който тя подтиква чиновниците да отделят време за добротворчество. Този ден е част от световната задача на Перно Рикар и годишно 19 000 чиновници по целия свят посвещават един собствен ден, с цел да допринесат интензивно за пътя на компанията към резистентност и отговорност.

Тази година Responsib’all Day бе с фокус върху възстановяване на физическото, психологичното и общественото здраве на чиновниците, взаимоотношението им с природата и удовлетвореността от поддръжката на локалните общности. За да се потопи напълно в духа на планинарството и изгодите за здравето от връзката с природата, екипът на Перно Рикар България прекара доброволческия си ден в планината. Служителите работиха в партньорство с организация по техния доброволчески план за първа помощ при незабавни случаи в планината. Организацията основава и инсталира туристически аптечки по многочислените планински направления в България. Екипът на Перно Рикар запретна ръкави и сглоби и зареди 10 туристически аптечки, които ще бъдат инсталирани по едни от най-важните планинарски направления в страната. През идните летни месеци ще се провеждат планински преходи за слагане на аптечките. Повече информация за това ще бъде качена на на организацията.

С скъпи препоръки за физическото и психологичното здраве на чиновниците в събитието се включиха йога инструктори, които дадоха на участниците потребни насоки за салдото сред персоналния живот и работата, за битката със напрежението и за повишение на мотивацията. Гостоприемството на хижа " Балканити " направи деня още по-запомнящ се за екипа и въодушеви участниците да задълбочат връзката с природата. Денят приключи със сесия " Въпроси и отговори ", водена от клиничен диетолог. Служителите научиха по какъв начин посредством храната, която употребяват всекидневно, могат да реализират позитивна смяна в здравословното си положение. В края на деня участниците имаха увереността и мотивацията, че е належащо да поставят грижи за своето здраве, с цел да се усещат добре и стимулирани да оказват помощ и на другите.

" Responsib`All Day е източник на горделивост за нас в Перно Рикар и споделена опция всички наши чиновници по света да се посветят на концепцията на компанията за резистентност и отговорност. Темата на 11-ото издание на нашия доброволчески ден е изражение на грижата за хората, одобрена в пътната карта за обществена отговорност на Групата, а нашата просвета като " Créateurs de convivialité " (създатели на споделени моменти) ни разрешава да обединим напъните на екипите ни по целия свят към една световна позитивна смяна вътре в нас и на открито – към общността ", показа Предраг Амиджич, ръководещ шеф на Перно Рикар Балкани.

Иницииран през 2011 година, годишният Responsib’All Day на Перно Рикар дава опция на чиновниците на групата в над 80 страни по света да покажат своето отговорно отношение и работа в интерес на обществото и природата. Обединени от устрема на Групата към резистентност, дефиниран като " Good Times from a Good Place ", с общи старания всички над 19 000 чиновници на компанията се борят за едно по-добро на следващия ден.

Всички действия на Перно Рикар по света са налични в интерактивната карта.

За Pernod Ricard

Перно Рикар е международният No2 производител на виновност и спиртни питиета с консолидирани продажби в размер на 8,824 милиона евро през финансовата 2021 година. Групата, която има 16 от " Топ 100 " марки спиртни питиета, може да се похвали с едно от най-престижните и разнородни портфолиа в сектора с над 240 първокласни марки, публикувани на повече от 160 пазара по целия свят. Портфолиото на Перно Рикар включва водка Absolut, пастис Ricard, шотландско уиски Ballantine`s, Chivas Regal, Royal Salute и The Glenlivet, ирландско уиски Jameson, коняк Martell, ром Havana Club, джин Beefeater, ликьор Malibu, шампанско Mumm и Perrier-Jouët, виновност Jacob`s Creek, New Zealand Wines, Campo Viejo, Mumm Sparkling и Kenwood. Стратегията на Перно Рикар се концентрира върху вложението в дълготраен и резистентен напредък, като Групата остава вярна на своите основополагащи полезности: предприемачески дух, взаимно доверие и мощно възприятие за нравственос. Децентрализираната организация на Групата дава опция на 18 500 чиновници да бъдат посланици на нейната визия за " Créateurs de Convivialité ". Насоките за резистентност и обществена отговорност на Перно Рикар 2030 " Good Times from a Good Place " са интегрирани във всички нейни действия – от зърното до бутилката. Групата е приета за участник със статут LEAD в Глобалния контракт на Организация на обединените нации за приноса си към Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване. Перно Рикар е записана в Euronext (icker: RI; ISIN Code: FR0000120693) и е част от показателите CAC 40 и Eurostoxx 50.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР