Пернишката организация на политическа партия Републиканци за България“ поиска информация

...
Коментари Харесай

Републиканците на Цветанов питат екоминистъра за въздуха в Перник |

Пернишката организация на политическа партия „ Републиканци за България “ изиска информация от екоминистъра за качеството на въздуха в миньорския град.

Следовниците на Цветан Цветанов в новия политически план упорстват да получат данни за:

1. В област Перник, прави ли се неутрализиране на боклуци с код D 10 – наземно изгаряне на боклуци и/или действия по оползотворяване с код R1 – Използване на отпадъците най-вече като гориво или различен метод за приемане на енергия;

2. Министерството на околната среда и водите, издало ли е едно или повече разрешителни за пробно изгаряне на боклуци в област Перник, като ако такива са издадени, настояваме за: 2.1. Местонахождение на площадките и оборудванията, за които е било позволено пробното изгаряне на отпадъци; 2.2. Срокът на деяние на издадените разрешителни; Количеството и типа на отпадъците, планувани за изгаряне.

Освен това републиканците желаят информация и за положението на атмосферния въздух, изразяващо се в брой превишения на: 1.средночасовата норма; 2.средноденонощната норма и 3.средногодишната норма – за серни оксиди, азотни оксиди и фини прахови частици 2,5 и 10.

Позицията на партията е поради получени многочислени сигнали и недоволства от жители на област Перник, за систематични замърсявания на атмосферния въздух, причина за симптоматични недоволства, включващи задух; кашлица; астматични пристъпи; раздразнение в очите и носоглътката и други

Според „ Републиканци за България “ с възстановяване качеството на атмосферния въздух, е изцяло допустимо броят на болни от заболявания по дихателната система и умрелите в резултат на тях, да бъде понижен. Единственият метод за това е създаване на ефикасни и ефикасни ограничения, на база действителна осведоменост за причинителите на атмосферно замърсяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР