Пернишката болница Рахила Ангелова“ е отказала да вземе проба и

...
Пернишката болница Рахила Ангелова“ е отказала да вземе проба и
Коментари Харесай

Само във Фрог: Пернишката болница отказа да изследва дете с онкозаболяване, пристигнало от Германия

Пернишката болница „ Рахила Ангелова “ е отказала да вземе проба и да изследва кръвната картина на 12-годишно момче с онкологично заболяване. Причината е, че детето е пристигнало от Германия, където му е била направена тежка интервенция с последвал първи курс на химиотерапия.
За неволите заяви пред Фрог нюз бащата на дребния пациент Чавдар Бъчваров. Той описа пред екипа ни: „ Днес на обяд кацнахме на летище София. Осигурих сина ми да бъде взет с кола за спешна помощ и неотложно да бъде проучен, тъй като такива бяха рекомендациите на лекарите в Германия. Показателите му не са положителни. В болничното заведение в Перник, обаче изрично отхвърлиха да изследват детето ми, без значение от уверенията на локалното РЗИ, че всичко ще се направи. Стояли сме 46 дни в изцяло изолирана среда. Опитахме да ни изследват в частна лаборатория, само че и там споделиха, че няма да ни вземат по неразбираеми аргументи. Всъщност за нас е значимо да знаем какви са индикаторите, тъй като в случай че са неприятни, би трябвало незабавно да одобряват детето ми в профилирана болница за лекуване на деца с онкологични болести. Все отново хората, с изключение на от ковид, страдат и от други заболявания “, възмути се мъжът, който е служител на реда.

След като прозвънил „ безчет “ телефони и се обърнал за помощ към доста хора, в последна сметка Чавдар Бъчваров уредил да се вземе кръв на детето му. Лаборантка от друга болница се съгласила да протегне ръка и да направи нужното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР