Перник. Зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова запознаха кметовете

...
Перник. Зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова запознаха кметовете
Коментари Харесай

Перник: Зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова запознаха кметовете на населени места в общината за случая на африканска чума при диво прасе в софийска област

Перник. Зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова срещнаха кметовете на обитаеми места в Община Перник за установения случай на африканска чума при диво прасе в Държавно ловно стопанство „ Витошко - Студена “ на територията на Софийска област. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Дивото животно е хванато в капан в село Ярлово, община Самоков и направените проби са дали позитивен резултат за африканска чума.
Местните управници бяха осведомени със заповедта на министъра на земеделието, храните и горите с нуждата от предприемане на незабавни ограничения за попречване и ограничение на разпространяването на вируса. Засега санитарната зона обгръща селата Боснек и Чуйпетлово, където ще се взимат проби от свине. По думите на кметския наместник на двете села Борислав Велинов, единствено в село Боснек има три домашни свине, които ще бъдат заклани до края на деня.
Със съдействието на полицията в засегнатия регион ще бъде неразрешено ловуването и риболова. В тази връзка всички кметове бяха помолени да осведомят хората в съответните кметства и да не се основава ненужно напрежение във връзка със създалата се обстановка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР